icon

Kontrolujú SZČO na PN sociálkou?

15. apr 2025

Dobrý deň, rýchla otázka. Szčo akurát oddnes na pn (na cca týždeň a pol) kontroly chodia/ nechodia zo sociálky? Vďaka.

patka06
15. apr 2025

Samozrejme, že chodia

autor
15. apr 2025

@patka06 ďakujem! 🫶🏼

balerina2025
15. apr 2025

akoze , teraz sa opytam, preco by kontrola nemala chodit?

melanta
15. apr 2025

Pre autorka otázky a aj pre iných, ktorí toto budú čítať - áno, kontrola môže prísť každému, kto je PN, bez ohľadu na to:
- či je zamestnanec alebo podnikateľ alebo nezamestnaný
- či je na PN prvý deň alebo desiaty mesiac (čiže u zamestnancov aj počas prvých 10 dní, kedy PN platí zamestnávateľ a nie SP)
- akú má diagnózu
- v čase 6-22 a dokonca 7 dní v týždni (aj 5 minút pred začiatkom a 5 minút po skončení vychádzok, aj v čase nedeľného obeda).

Systém generuje osoby na kontrolu náhodne, čiže nerieši vyššie uvedené. Mimo toho sa potom chodí na kontroly osobám, na ktoré SP dostala podnet za nedodržiavanie liečebného režimu).

melanta
15. apr 2025

@balerina2025 niektorí si zrejme myslia, že ak nie sú zamestnanci, že nemajú nadriadeného, tak nemusia dodržiavať režim.

autor
15. apr 2025

@balerina2025 veď som sa len opýtala, nehľadaj za tým nič viac, je jasné, 100% sa to dodržiavalo keď bola osoba zamestnaná a keď je szčo, bude tiež. Len nikdy nebola szčo, tak som nevedela ako to je, zas netreba hneď hľadať to, že niekto chce porušovať pravidlá. Stačilo mi odpísať, áno chodí kontrola aj szčo. Bude sedieť na zadku doma. Prepáč, že všetci nevieme všetko.

balerina2025
15. apr 2025

chapem, ani ja zdaleka neviem vsetko ale PN pre kazdeho chrusta na zemi je kontrolovana SP. a ked si na TPP aj zamestnavatelom