icon

Krátia sa dni dovolenky počas PN?

19. máj 2025

ahojte prosim mam narok na 25 dni dovolenky.

od sept do konca min roka som bola PN stym ze som mala este 10 dni dovolenky,
sefka mi vravela ze mi bude dovolenku kratit, ze SP to vyrata.
neviete , kolko dni dovolenky mi preplati?
uz tam nepracujem a cakam na poslednu vyplatu.

Moc dakujem

mne to vyslo cca 8 dni, dobre ratam? ci 7,5dna?

muchotrafka298
19. máj 2025

Ziadna SP Ti dovolenku nekrati, krati Ti ju zamestnavatel na zaklade moznosti v Zakonniku prace. Ak si na PN 100 a viac dni, ma pravo dovolenku Ti skratit. Toto ale vypocita zamestanavatel /mzdarka, personalista, podla toho kto robi u vas vo firme vyplaty/. Takze sa informuj u byvaleho zamestnavatela. Je povinny Ti poslat aj poslednu vyplatnu pasku.

autor
19. máj 2025
@muchotrafka298

Ziadna SP Ti dovolenku nekrati, krati Ti ju zamestnavatel na zaklade moznosti v Zakonniku prace. Ak si na PN 100 a viac dni, ma pravo dovolenku Ti skratit. Toto ale vypocita zamestanavatel /mzdarka, personalista, podla toho kto robi u vas vo firme vyplaty/. Takze sa informuj u byvaleho zamestnavatela. Je povinny Ti poslat aj poslednu vyplatnu pasku.

@muchotrafka298 ano to ma, len som chcela vediet dopredu. dakujem

lilianka28
19. máj 2025

Pokiaľ si bola PN len od septembra do konca roka a iné mesiace v roku nie (ani OČR ani pár dňová PN), tak dovolenka sa ti rozhodne nekráti. Musela by si byť PN minimálne 100 pracovných dní v roku aby sa ti krátila o 1/12 (§ 109 Zákonníka práce).
A ako už bolo spomenuté, kráti ju zamestnávateľ. SP s tvojou dovolenkou nemá nič spoločné.

autor
19. máj 2025
@lilianka28

Pokiaľ si bola PN len od septembra do konca roka a iné mesiace v roku nie (ani OČR ani pár dňová PN), tak dovolenka sa ti rozhodne nekráti. Musela by si byť PN minimálne 100 pracovných dní v roku aby sa ti krátila o 1/12 (§ 109 Zákonníka práce).
A ako už bolo spomenuté, kráti ju zamestnávateľ. SP s tvojou dovolenkou nemá nič spoločné.

@lilianka28 aha tak co potom vraveli, tak som zvedava. som myslela ze tych 100 dni je kalendarnych...no to som zvedava snad ma nebudu chciet obist :/ dakujemti

autor
19. máj 2025
@lilianka28

@lilianka28 aha mala som este cca 10 dni OCR a nic ine, tak si to idem vyratat dakujem ti

takze ono sa to rata 100 dni do roka. ok dakujem ti