Krátia sa paragrafy na lekára pri odchode zo zamestnania?
Zdravím, po 5 rokoch odchádzam zo zamestnania, výpoveď som dal začiatkom roka a výpovedná lehota mi končí dňom 30.4.2026. Potreboval by som vedieť, či sa paragrafy na lekára a doprovod krátia tak isto ako dovolenka alebo sa dajú vybrať bez obmedzenia. V práci mi bolo povedané, že už viac nemám nárok vybrať si ich lebo dačo som už vybral začiatkom roka tak by ma zaujímalo ako to je v skutočnosti...ďakujem.
Niektoré firmy to majú ošetrené v Kolektívnej zmluve,Pracovnom poriadku.Treba si však pozrieť zákon,je to paragraf 141 v Zákonníku práce. Ak však chceš komplet 7 paragrafov po sebe,aby si vyčerpal kompletné,tak mi to príde divné.S každým zamestnávateľom som sa lúčila cestne,človek nikdy nevie,či sa tam nevráti🙂A vždy treba pamätať,že je to na čas vyšetrenia plus cesta k lekárovi.
Niektoré firmy to majú ošetrené v Kolektívnej zmluve,Pracovnom poriadku.Treba si však pozrieť zákon,je to paragraf 141 v Zákonníku práce. Ak však chceš komplet 7 paragrafov po sebe,aby si vyčerpal kompletné,tak mi to príde divné.S každým zamestnávateľom som sa lúčila cestne,človek nikdy nevie,či sa tam nevráti🙂A vždy treba pamätať,že je to na čas vyšetrenia plus cesta k lekárovi.
@jankadr je to ako lekar napise, aj cely den ze vyzadujes pokoj na lozku
Nie, nechcem po sebe minúť všetky paragrafy ale potreboval som jedného lekára a doprovod ale bolo mi povedané že už nemôžem vybrať😐.
@anonym2468 pokial potrebuješ ísť reálne k lekárovi, mas na to narok. Alé nie ze teraz si za mesiac vycerpas 7x P. To je chrapunstvo. A este pozor na to, niektoré firmy ti v rámci roka pri nástupe ani 7 P nedajú.
Koľko ich mas ešte?
@anonym2468 pokial potrebuješ ísť reálne k lekárovi, mas na to narok. Alé nie ze teraz si za mesiac vycerpas 7x P. To je chrapunstvo. A este pozor na to, niektoré firmy ti v rámci roka pri nástupe ani 7 P nedajú.
Koľko ich mas ešte?
@anonym_aeb226 Lekárov mi ostáva 4 a doprovodov 5.
@jankadr Na toto sa tiež musím pozrieť, ďakujem.
Nie, nechcem po sebe minúť všetky paragrafy ale potreboval som jedného lekára a doprovod ale bolo mi povedané že už nemôžem vybrať😐.
@anonym2468 však k lekárovi ísť môžeš na nevyhnutný čas a vráť sa do práce.

Ak to neupravuje nejaka vnutorna smernica, nie je to obmedzené.