Kto môže zistiť váš prechodný pobyt?
moze institucia ako urad prace a jej zamestnankyna zistovat kde mam nahlaseny prechodny pobyt dany tyzden alebo take pravomoci ma len policia atp?
nerobim sice na upsvar ale ako uradnik na vykon svojej agendy mozem zistit takmer cokolvek. samozrejme dodrzat GDPR
@martin789456 pozri si zákon 253/1998 okrem úradov si informácie z registra môže vyžiadať aj súkromná osoba
ty máš možnosti
§ 23 Obyvateľ môže na základe písomného vyhlásenia doručeného ohlasovni zakázať poskytovanie údajov podľa odseku 1. Vo vyhlásení sa uvedie lehota, na ktorú sa má zakázať vydávanie údajov; táto lehota nesmie byť dlhšia ako tri roky.
Orgán, ktorý poskytol informáciu o pobyte obyvateľa podľa odseku 1, je povinný na požiadanie obyvateľa poskytnúť mu údaje, komu a na aký účel bola informácia o jeho pobyte poskytnutá.
@pralinka25 nesedi mi tam par dni som zistil, tak zvazujem ci kvoli par dnom vycestovat a chodit na ohlasovnu cez 100km alebo kaslat na to a nie je vysoky predpoklad ze si bude niekto overovat z uradu prace ci presne sedi datum na den ako mam napisany prachodny/trvaly pobyt.. nemyslim si ze by to niekto aktivne skumal,
@martin789456 čo ti nesedí? Povinnosti máš rovnaké bez ohľadu kde sa aktuálne nachádzaš.
@januska12323 k comu konktretne sa teraz vyjadrujete mila pani ? 🙂 pisal som o nejakych povinnostiach ? netreba prist pisat nenavistne komentare, vonkoncom nie ked niesu k veci, pekny den 🙂
@martin789456 preboha, nemusíš nikde ohlasovať konkrétne čas, kedy si sa presťahoval. Oznamovacia povinnosť je v tom, aby mali na teba kontakt, nie, aby kontrolovali, či si potreboval energiu tam, alebo tam. Kľud. Ja som aj zmenu priezviska, adresy hlásila dodatočne.
Kým ťa nezháňali na starej adrese, tak nerieš.
@martin789456 to si potreboval k evidencii nezamestnanych? No ak sa nevyskytol nejaky problem ktory by "zaujal" a uputal pozornost asi zistovat nebude. Ovplyvnuje to nieco vazne? A vsak aj ohlasovna to nespracuke uplne okamzite.

@martin789456 no mne sa zdá, že ty si povinná /ý hlasiť zmeny bydliska. Prečo by si to sami zisťovali, netuším. Skrývaš sa?