Kto vyplní tlačivo na OČR pre partnera?
Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom OČR pre partnera. Žijeme v spoločnej domácnosti, manželmi budeme až za dva mesiace, máme jedno dieťa. Ja som momentálne hospitalizovaná v nemocnici, pravdepodobne ma pištia niekedy ku konci týždňa, a teda muž chce ísť na OČR aby sa mohol starať o malú. Po návrate z nemocnice sa tiež nebudem ešte môcť plnohodnotne o ňu starať ja, takže určite to potrebujeme tak na dva týždne.
Viete mi poradiť, kto mi má dané tlačivo vyplniť? Mám si ho vyžiadať v nemocnici alebo kontaktovať svojho gynekológa/obvodneho alebo pediatričku malej? Ďakujem za radu.
OČR vystaví pediater na dieťa, ktoré si vyžaduje celodennú starostlivosť
@patka06 pediater a dá sa len na dieťa a platená max. 14dní...na teba nemôže dostať OČR keďže nie ste manželia ani príbuzný v priamom rade....to že spolu žijete, je vedľajšie.....nie si člen rodiny, OČR - ošetrovanie člena rodiny.....a aj na dieťa dostane OČR len ak je otec dieťaťa...
Môže sa starať len o dieťa takže pediater.
@mogaa je otec dieťaťa
ďakujem za odpovede ☺️
Vystavia ti ju v nemocnici, povedz sestričke alebo lekárovi - na tlačive bod C - osoba, ktorá sa bežne o dieťa stará, je hospitalizovana. Potvrdzuje ošetrujuci lekár, čo nie je pediater, ten o tvojom stave nič nevie, ale zariadenie, v ktorom si hospitalizovaná
@lilinka88 ďakujem ☺️

*pustia, nie pištia 😃