Ktorú zdravotnú poisťovňu si vybrať: Union alebo Dôvera?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať akú zdravotnú by ste mi odporučili som vo všeobecnej a chcela by som ju zmeniť ďakujem za rady.
najprv si skontroluj tvojich lekarov/ zubara, s kym maju uzatvorene zmluvy. Ja som napr. teraz menila odborneho a pri hladani som zistila, ze mnohi nemali napr. s unionom. Za mna osobne je to vsetko z blata do kaluze, niekde usetris, niekde priplatis a hlavne netusis, ake vykony ta cakaju a necakaju, aby si sa podla toho mohla rozhodnut.
Ja mam vszp ale kebyze sa mam rozhodnut pre inu jednoznacne union
Som v Unione od vzniku. Dovera je Hascak, nikdy by som do jeho poistovne neisla.
Poistovnu vies zmenit vzdy do 30.9. S tym ze novy poistencom budes od 1.1. Dalsieho roka. Ak si to rozmyslis do konca oktobra vies podat spatvzatie. Pozri ake au benefity u kudej poistovne, ak mas teraz nejake specificke lieky, tak ci ich poi preplaca. Ak nemas nic, je to len o benefitoch. Lekari su uz skoro so vsetkymi. Najviac po vszp ma dovera. Ja by som isla tam. Aj ked majitel hascak, no a co. Zdravotnictvo robia dobre.
Prihlaska na zmenu zp sa da podat kedykolvek pocas roka. S tym ze ak je to do 30.09. prislusneho roka tak platnost poistneho vztahu vznika 01.01. nasledujuceho roka, ak je to od 01.10. tak poistny vztah vznikne az o rok.

zmenit vies len koncom roka, tusim do konca sept. (mozno sa trochu mylim) a je to potom platne od 1.1. noveho roka