Listy z úradu práce verzus elektronická schránka
Pred dvomi týždňami mi prišiel do elektronickej schránky oznam o zaradení do evidencie. A včera mi prišiiel list do vlastných rúk z úradu práce, ale som nahnevaná. Keďže som na pár dní preč, a musím kôli tomu ísť v pondelok na poštu. Načo mám mobil, a elektronickú schránku? Nie sú náhodou povinný všetko vybavovať cez elektronickú schránku, keď som sa tak evidovala, a nie vypisovať listy? Načo tam majú potom všeobecnú agendu? Teraz, aby som sa kôli tomu trepala do mesta na poštu, keďže ja sa spolieham, že všetko mi príde do schránky, alebo mi priamo zavolajú na mobil, a hneď by som vedela o čo ide, a ako veľmi je to súrne. Aj vám posielali listy z úradu práce, aj keď ste sa evidovali cez elektronickú sghránku slovensko.sk?
@gubcikova Napríklad sociálna poisťovňa mi oznámila, keď som si elektronickú schránku aktivovala na doručocvanie, že všetky úrady sú zo zákona povinné vybavovať veškerú agendu cez elektronickú schránku, pokiaľ ju má užívateľ aktivovanú. Veď preto som si to vybavila, lebo neznášam čakanie poštárok, čakanie na pošte, ručné podpisovanie, a žlté lístky v schránke. To vážne ma teraz vytočili.
Mám elektronickú schránku. Všetko chodí do nej, papierovo nič neposielajú.
prevezmi si dorucenku v eDesk a postu nemusis rieist nabuduce ked tam pojdes ich upozorni staci ze ti poslu do schranky
@mamina7070 keď mi došlo zaradenie do evidencie z úradu práce do schránky, tak som si prevzala doručenku, Vždy si preberám doručenky, a viac krát kontrolujem, či som na nejakú nezabudla. V tomto som mimoriadne zodpovedná. Práve preto sa divím, že mi poslali teraz niečo do vlastných rúk. Keď nevie natábať s elektronickou schránkou, alebo sa jej ťaží, tak tam nemá čo hľadať. A popri tom je to oveľa jednoduchšie, a rýchlejšie. A ešte by aj ušetrili na poštovnom. Určite sa na to budem sťažovať.
alebo mám lepší nápad, hneď teraz to napíšem tej čo ma má na starosti cez elektronickú schránku, že prečo mi posiela listy, keď mám aktivovanú elektronickú schránku. Alebo jej rovno napíšem, nech mi kópiu toho listu pošle do schránky. Som zvedavá aká bude na to reakcia, ak voľajaká bude.
@eva8940 hej kludne mozes to dat ako odpoved cez vseobecnu agendu
ak im to pride cez schranku ide to pekne do registratury a do spisu
teraz to akurát riešim tiež v jednej poradni, a tam mi dokonca tvrdia, že keď mám aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie, a úrad práce o tom vie, tak z právneho hľadiska, že mi nič nemôžu keď si preto neprídem, Lebo pokiaľ je elektronická schránka aktívna na doručivanie, tak oni musia v prvom rade ako prioritne využiť túto možnosť, ináč by to všetko postrádalo zmysel, a ešte keď im pri prvom liste o evidencii odo mňa prišla aj doručenka, čo mi bolo v schránke následne potvrdené...Ale na to by som moc nevsádzala, že mi nič nemôžu, keď si doporučený list nepreberiem.
@eva8940 ano ved som ti vyssie pisala ze uz nemusis ist na postu, zo zakona (305 o eGOV vznp) su povinny ako OVM dorucovat do eDesk aknu mas aktivivanu na dorucovanie
@mamina7070 ok, vďaka
@mamina7070 takže som im tam napísala, ale bola som zrovna v meste na lekárskom vyšetrení, a keďže som bola zvedavá, čo mi posielajú, tak som si to prebrala z pošty. Do troch pracovných dní od doručenia sa dostavte na úrad práce za účelom preukázania aktívneho hľadania zamestnania + 6 formulárov na razítka od zamestnávateľov, že si aktívne hľadám prácu. Tak zhrňme si to: 55 ročná, 65% invalid... si robia srandu, nie? Veď všade na mňa budú pozerať ako puci, že čo od nich chcem...Roky rokúce sa koľkí váľajú doma, napríklad môj sused, a ja som mesiac nezamestnaná, keď ma prepustili na základe posudku od lekára, neskutočné toto...
@eva8940 To, že mám prísť na úrad práce za za účelom preukázania aktívneho hľadania zamestnania so mnou pani z UPSVaR vybavila telefonicky, dala mi termín, kedy mám prísť - tiež neposielali dopis, ani elektronickú pozvánku.
Na preukázanie potrebovala reakcie na pracovné ponuky z profesie, na prvom stretnutí mi dala prístupy aj do portálu služby zamestnanosti - potrebuje 1 potvrdenie do mesiaca-
Nič neriešia poštou - ale zrejme každý úrad to má inak zariadené.
@eva8940 tak toto je o inom inak od marca uz aj tieto vyzvy poslu do edesk ale zatial toto ide listinne
ale chapem ta ja som od ztps (pracujem sice na plny uvazok) ale chapem ta plne
@mamina7070 to som nevedela, že to majú ako rozdelené, čo posielať do schránky, a čo nie, lebo rozumný dôvod tam nevidím. Potom akí má zmysel tá schránka? Veď komunikácia, ako komunikácia. Všetko sa aj tak rieši elektronicky, takže určite nebudem chodiť po firmách, a pýtať razítka na to ich tlačivo. Nežijem predsa v jaskyni. Vytvorila som si životopis na profesii, a budem reagovať na nejakú ponuku. Tá čo ma má na starosti je nejaká moc aktívna. Obyčajne invalidov nechajú tak, nech si doberú podporu, a potom im povedia nech si podajú žiadosť o vyradenie z evidencie, poistné za nich platí aj tak štát...

@eva8940 ja mám elektronickú schránku. Keď som si vybavovala ZTP povedali že to pošlú tam ,že to bude rýchlejšie ako pošta. A prišlo to aj tak poštou