icon

Má sestrička právo odmietnuť doprovod k lekárovi?

veraaq
27. nov 2024

Ahojte, som v 8 mesiaci tehotenstva a sestrička u gynekológa mi odmieta dať p pre muza(ako soprovod) ma na to právo? Hovorí že na toto to neslúži a nech si berie muž dovolenku,poprípade kam ro môžem nahlasit? Podla jej slov ro slúži iba keď nevladzem chodit a môj stav je v poriadku tak mi to nemôže orazit.Vas názor?

e1i
27. nov 2024

@veraaq uplne normalne ti to moze orazit,len je jesitna

lukbe
27. nov 2024

Ja teda neviem,ale tehotenstvo, ktoré je normálne, nie je choroba.

michaela329
27. nov 2024

@veraaq nerozumiem jej prístupu, naša normálne dáva. Však hadam Ty vieš, či treba sprievod.

evcagabi
27. nov 2024

@lukbe ale moze jej byt tak nahovno, ze k lekarke nezvladne ist mhd

michaela329
27. nov 2024

@lukbe často stretávam na poradni ženy, ktoré majú zavrate, alebo sa udychavaju, teraz je poľadovica a potrebujú sa chytiť. Niekto nesoferuje. A aj napriek tomu, že ja chodím sama, tak mne to divné nepríde, že niekto potrebuje sprievodcu.

euka210
27. nov 2024

@veraaq ma manzel na toto pravo. Hoci si zdrava, ked ja cestujem 90km k dr a on soferuje, tak mi daju. Rovnako mu daju, ked robi tiez len sofera pre svokru, aby sa netrepala busmi do ineho mesta.

lukbe
27. nov 2024

@michaela329 @evcagabi napísala som, ak je normálne, ak má problémy, uz je to asi iné, ale v tom prípade by som to neriešila so sestričku, ale s lekárom.

michaela329
27. nov 2024

@lukbe ale to je všetko normálne, tiež fucim ako lokomotívaz tiež sa bojím šmyku. No niekto je jednoducho citlivejší a chce sprievod. Ešte mi napadla kolegyňa, ktorej na poradni oznamili MA a bola bez sprievodu. Ďalšie tehotenstvá chodil manžel na každú poradňu, aj keď bolo všetko ok.

biba_18
27. nov 2024

@lukbe ale môže jej byť cestou zle, alebo aj psychicky sa môže cítiť zle… môžu ďaleko bývať a ona nešoféruje. je tam milion dôvodov na sprevádzanie…

biba_18
27. nov 2024

@veraaq pýtaj papier od lekára, vysvetli mu dôvod…

januska12323
27. nov 2024

Kašli na sestričku a daj to rovno lekárovi oraziť.

melanta
27. nov 2024

Zákon hovorí, že zamestnanec má nárok na tzv. paragraf na sprevádzanie ak ide o náhly úraz/náhle ochorenie alebo ak je sprevádzanie nevyhnutné. Pri všetkej úcte, sestrička podľa mňa nie je kompetentná vyhodnocovať, či to nevyhnutné bolo alebo nie. Rieš nabudúce uvedené s lekárkou.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
tahomi
27. nov 2024

Ja ak mi pride niekto s doprovodom, tak paragraf bez problemov dam, neriesim.
Po zlych skusenostiach odmietam ale davat paragraf doprovodu, ak tam doprovod nie je fyzicky pritomny, nebol to tento pripad?

lukbe
27. nov 2024

@lonely66 písala som, ak je to potrebné, riešiť s lekárkou. Čítaj s porozumením.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lukbe
27. nov 2024

@lonely66 nepichla, za svojím názorom si stojím😉

tiika
27. nov 2024

@veraaq z akého dôvodu tam chodí manžel s tebou?

veraaq
autor
2. dec 2024

@tiika lekára mám 40 min, musím sa zndediny dotrepat do ďalšej dediny na vlak.ked vystúpim mám to ďalšiu pól hodinu chôdzou,kým by som ja dosla pľúca aj nohy si nahanam po meste,nonstop mám opuchnuté nohy a ani nehovorím ako ma kríze bolia

pehavcek
2. dec 2024

@veraaq myslim, ze to sestricka prehnala. Riesila by som to s lekarom.

tiika
2. dec 2024

@veraaq pokial teda nesoferujes alebo v tvojom stave už nemôžeš, je to doprovod. Veď i so staršími ľudmi chodí niekto z podobného dôvodu. Môžeš to sestričke vysvetliť, prečo potrebuješ mat manžela so sebou a prip.sa obrat na lekara.
Inak asi na dohľad nad lek.starostlivosťou 🤷‍♀️ Veď snáď si nechce prevziat niekto za teba zodpovednost, ak pôjdeš sama pešo a niečo sa ti stane. Potom by bolo neskoro hovoriť… a to ju nemohol vziať manžel?..