Má výška odstupného vplyv na výpočet podpory?
Ahojte, má výška odstupného vplyv na výpočet podpory?
@lindus_esterka práveže nesúhlasili s pre platením dovolenky, musela som si vybrať 8 dní, plus asi 8 mi preplatia.
zavisi kolko si za 8 dni dostala zaplatene. ( teda celkova vyplata za 8 dni aj s preplatenou dovolenkou aj odstupmnym) ....ale odstupne ti urcite podporu ma moznost len navysit
@balerina2025 to mi príde až budúci mesiac, no uvidím, nechám sa prekvapiť
odstupne ti na podpore len prida.
@balerina2025 aj z odstupného sa ráta podpora? Teda predpokladám že sa odstupné vypláca v poslednej výplate
@summer23456 áno, odstupné je vyplatené v poslednej mzde a sú z neho riadne odvedené odvody, čiže sa ráta ako príjem
@summer23456 no podpora sa pocita z prijmu za posledne dva roky zo 4 rokov. a odstupne to moze ovplyvnit, do akej miery, neviem ale tipujem ze autorka sa vracia po RD. takze ak to tak je, bude sa podpora pocitat po RD, z tej poslednej výplaty, co dostane ....
@lindus_esterka
@balerina2025 aha, takže trošku to môže navýšiť podporu...
@summer23456 ak sa autorka vracia po RD tak jej podpora moze krasne navysit podporu
ale ak normalne pracuje, teda nie po RD, sa jej bude pocitat poslednych 24 vyplat.
@balerina2025 áno vraciam sa po RD, a odstupné by malo byt okolo 5 tisíc
tak jasne ze ti to navysi podporu
jasné,že to má vplyv na podporu a nie malý

podpora sa ráta zo zárobku za posledné 2roky pred nástupom na úrad - počet odrobených dní vs. mzda. Čiže ak si bola posledné 2roky na RD, potom čerpáš napr. 1 deň dovolenky (to sa ráta ako odrobený deň) a následne ukončíš prac. pomer, pričom dostaneš zaplatený tento deň+odstupné, tak ti vychádza vysoký priemer (odrobené dni vs. mzda). Ak si pracovala, tak ti odstupné tento priemer ovplyvní tiež, ale už samozrejme zďaleka nie v takej miere.