Majiteľ odmietol reklamáciu

17. jan 2024

Kúpila som v čínskom obchode min roku istú vec. Dala som ju na reklamáciu. Pan majiteľ mi ju odmietol vziať tak som to poslala poštou. Prevzal to. Po mesiaci mi napísal list ze reklamácia je vybavená a mam dôjsť do predajne. Došla.som škaredo.si ma premeral taky zlý pohľad na mňa hodil. Priam nenávisť y. Dal mi 30 eur a nakrical na mňa ze mam zákaz tam chodiť a ze už tam nikdy nenakupim. Aj predavačkam to zakričal dozadu. A zasmial sa tak povýšenecky nahlas. Bola som v šoku. Co by ste robili vy na mojom mieste?

lindous
17. jan 2024

Bolo by mi to jedno, lebo tak či tak, by som tam už nemala chuť nakupovať 😅

juliacenc
17. jan 2024

Povedala by som mu, ze urcite tam uz nenakupim a ze vsetkym poviem ake smejdy predava a ako vybavuje reklamacie

bloger
17. jan 2024

Tak čo čakáš od číňanov. Ale v jednom mal pravdu a to, že tam už nikdy nenakúpiš.

zooeynka
17. jan 2024

Povedala by som mu, ze vsetky smejdy ktore predava kupim na aliexpres za tretinovu cenu a viac ma neuvidi. A ze mu urobim skaredu reklamu u vsetkych znamych. A ze mu poslem kontrolu z danoveho uradu. A zazelala pekny den.

andreatytler
17. jan 2024

Myslim ze ma pravo ti zakazat vstup ale nesmie to byt na takom zaklade ze tym porusuje tvoje zakladne prava. Napriklad ak to odmietne preto ze si zena, alebo cernoska... V takom pripade by si ho mohla dat na sud.

autor
17. jan 2024

@andreatytler je v prenajatej budove. Ja som mu poďakovala a pozdravila sa dovi. On nic

andreatytler
17. jan 2024

Skutocne nie som odbornik, ale myslim ze fakt ze je v prenajatej budove s tym nema nic spolocne.
Ak si myslis ze si konala v ramci jeho reklamacneho poriadku a on ti odmieta sluzbu len preto ze su tu reklamaciu urobila, tak ho asi mozes dat na sud ak ti skutocne odmietne nieco predat.
Ak by ti vynadal, tak ho tiez mozes zazalovat za urazku na cti ci ako sa to vola. Neviem ci ho mozes zalovat za kricanie, alebo nenavistny pohlad... ale asi nie.

autor
17. jan 2024

@andreatytler neplánujem ho žalovať. Len som bola v šoku z jeho spravania

autor
17. jan 2024

@andreatytler reklamáciu som napísala pekne so slovom prosím vybaviť. On si na mne vybil zlosť keďže odmietol mi vziať vec na reklamáciu tak som to poslala poštou. Poradili mi to na obchodnej inšpekcii.

vyrovnanaosoba
17. jan 2024

Povedala by som, že má pravdu a odišla.

angelous1991
17. jan 2024

Číňania majú obrovský problém z reklamáciou . Ja som raz kúpila topánky keď som potrebovala súrne na pohreb a blbá som si v tom zhone skúsila len pravú topánku a druhu nie tak som ich vzala zaplatila a šla het . Baby moje tá ľavá nemala podpätok ! Tak som šla s nimi naspäť a ten chumaj mi to nechcel vymeniť že som to ja stratila akože kukám preboha veď vidíte že sú nenosené . Naveľa mi to vymenil ale do Číňana daaaaavno nechodím nakupovať ani nebudem . Predražené šmejdy … ale to by som si neodpustila povedať nech si tie svoje smradľavé ďady nechá a že každému poviem ako sa správa. Veľa podnikateľov zabúda na to že zlá reklama sa nesie rýchlejšie ako dobrá .

andreatytler
17. jan 2024

No ide o to ci je to poslanie postou v sulade s jeho reklamacnym poriadkom. Ak nie, tak si to porusila ty. Posli nejaku kamosku nech sa opyta na ten reklamacny poriadok.
Jeho reakcia je maximalne nevhodna.

autor
17. jan 2024

@andreatytler reklamáciu som napísala podľa vzoru v googli. Doporučené. Pekne zabalene. Nebudem ho riešiť.. Len som zhrozená co dokáže jeden clovek

andreatytler
17. jan 2024

To sa musis opytat v konkretnom obchode aky maju reklamacny poriadok. Ak je to taky lacny tovar pochybnej kvality, mozno ani nie je mozne ho reklamovat. Ale potom ti nemal ani dat peniaze. Aj ja by som bola zhrozena.

babulkomale
18. jan 2024

@andreatytler tu je to zo zakona, nie podla obchodu.

simca06022011
18. jan 2024

To je uplne bezny pristup v cinskych obchdoch... mna raz zhucal, za to ze chcem blok. A po jednej pani som videla ak v ZV takyto majitel smaril topanky, ktore prisla reklamovat..

simca06022011
18. jan 2024

@andreatytler nemusi sa pytat, u nas na to mame zakon. 2 roky na takmer vsetko. pochybnu kvalitu nemaju predavat :D K doruceniu, ako povedala soi.. aj vrtulnikom to tam mozes poslat ak chces, len to musi byt dorucene :DD specialne pravidla moze mat iba ikea (nedozvedela som sa preco napriklad, soi mi klasicky napisala nieco uplne ine zase, cize ked pridu na kontrolu inak, ked riesis predajcu inak ... )

andreatytler
18. jan 2024

@babulkomale
@simca06022011 Dakujem za vysvetlenie.
2 roky? No pana. To je iny luxus. Uz aj dost mimo realitu. Neviem si predstavit naco je potrebna 2 rocna reklamacna doba.

simca06022011
18. jan 2024

@andreatytler tak ono sa to nevztahuje na vsetky vlastnosti.. ale teda ani ja to nechapem vzdy, ale je to tak.. 🙂

babulkomale
18. jan 2024

@andreatytler kamoska zije roky v USA a hovori ,e vez problemov hocico vymenia, alebo vratis, tak neviem...
Ja si nekupujem pracku za 700 eur aby som ju vyhodila ked sa vyskutne skyta vada napr.elektroniky...
Samozrejme na bezne opotrebenie sa to nevztahuje.

macilaci
18. jan 2024

No ja som mala taký isty problém pred 10 rokmi. Kúpila som tričká ktoré sa po 1 praní rozpadli, ale doslova, vznikli na nej dieru. Boli na jednorazové použitie pre deti na vystúpenie. Ale som pred tým preprala. Začal na mňa ziapat, že to je kvalita 2 triedy čo som čakala. Ja na neho že aspoň jedno vypratie od tých čínskych sraciek čo tam striekaju. Hodila som mu to naspäť a odišla.
Lenže sme malé mesto a robila tam mužova známa ktorá mu volala, že čo sa stalo. Tak tam na druhý deň nabehol a vysvetlil mu pár vecí
a prišiel domov s novými trickami, peniazmi a odkazom, že sa malí číňan ospravedlňuje 🫣.
Od vtedy tam nebol ale že nikto z rodiny.

andreatytler
18. jan 2024

@babulkomale Ano, zatial som nenarazila na obchod ktory by nezobral tovar spat. Nemusi byt ani vadny. Proste som zmenila nazor a uz to nechcem. Ale vo vacsine obchodov tovar treba vratit (vymenit) do 3 mesiacov.
Urcity tovar ma dlhsiu zarucnu lehotu pocas ktorej je mozne reklamovat ked sa nieco pokazi (ako ta pracka). Ale bezny tovar ako topanky tuto specialnu zarucnu dobu nema, iba tie 3 mesiace. A aj to by som nemohla reklamovat odlomeny opatok po tom ako som v tych topankach chodila 2 mesiace, lebo ako dokazem ze to nebola moja chyba ze sa ten opatok odlomil? Mozem to reklamovat len ak je ten opatok odlomeny este pred tym ako som ich dala na nohu. A teda som velmi prekvapena z tych 2 rokov na vsetko. Kto si kupi topanky a necha ich sediet v krabici 1.5 roka a potom ich otvori aby ich pouzil a zisti ze opatok je odlomeny? Toto je uplne mimo realitu.

babulkomale
18. jan 2024

@andreatytler a musis vymienat s blockom? Predpokladam ale, ze tovar musi byt nenoseny a nepouzity.

simca06022011
18. jan 2024

@andreatytler napr. odlomeny opatok urcite nezreklamuju, alebo poskodene topanky pouzivanim, daju to na bezne opotrebenie. Ak by sa napr. rozlepili alebo by napr do outdorovych topanok tieklo, alebo by pustali farbu (urcite je tam viac veci, toto ma len tak napadlo) tak vtedy sa to da reklamovat. napr. roztrhane topanky, tkore sa vyslovene rozparali (boli z koze, a iba ako keby rucne obsivane, mala som ich max 3x na nohach) mi nevyreklamovali :D Rovnako elektronika s bateriami a vela podobnych veci, ktore pouzivanim sa opotrebovavaju.. nevyreklamujes to len tak.
Velakrat uznaju vratenie/reklamaciu iba preto, aby nemali zlu povest, inak neviema ko tu, ale v madarsku, maju obchody znalcov, prevezmu od teba poskodenu vec a vyjadrenie ti pise uz potom on, a na zaklade toho obchod reklamaciu uzna/neuzna.

andreatytler
18. jan 2024

@babulkomale Ako ktory. Zopar obchodov staci ze zoskenujem kretinu kartu ktoru som platila a oni si tam ten tovar najdu a vratia mi peniaze spat na kartu, ani blocek netreba. Niektore tovar zoberu ale davaju ti len nakupne poukazky ak nemas blocek a niektore nezoberu bez blocku. Vyslovene mam preferencie obchodov podla toho ako sa stavaju k tomuto. Lebo to milujem ked iba zoskenujem kartu a mam peniaze spat a nikto sa ma nic nepyta.

andreatytler
18. jan 2024

@simca06022011 Aha, no tak to je nechane na tom obchode si rozhodnut ktoru reklamaciu prijmu a ktoru nie. Povodne to znelo tak ze clovek moze reklamovat vsetko do 2 rokov.

simca06022011
18. jan 2024

@andreatytler No je to tak, ze reklamovat moze, ale nemusia mu to uznat.