Mám ísť na OČR alebo 60%?
Baby mam sa rozhodnut ci chcem byt doma na 60% alebo idem na OCR.
Kedze mame vo firme 13 a 14 plat ovolyvnuje to vysku OCR dost pozitivne.
V cislach 7 dni ocr cca 211eur
5 dni v plat na 60% cca 233 v hrubom (vychadzala som z priemerneho zarobku na vyplatnej paske je 10.nieco eur na hodinu) takze ked odratam odvody asi vyjde suma aj o 30 eur nizsia ako pri OCR. (Odvody neviem presne vyratat len orientacne vzdy tvorili cca 25-28% mojho platu)
Z tohto vychadza ze OCR by mala byt pre mna lepsia mpznost. Ale obavam sa zas ze tym ze mi nebude bezat ziaden plat to ovplyvno negativne moj 13 plat ktory sa vyplaca v majovej vyplate.
Neviem najst nikde vypocty pre 13ty 14ty plat a ako velmi ovplyvnuje OCR tieto platy.
Vedel by mi niekto nejako poradit kto sa rozumie do ucrovnictva vlastne aky kluc jw pri vyratavani 13teho platu a ako velmi to ovplyvnuje OCR?
Taktiez priemerny zarobok na pracovne ucely sa meni kazde 3 mesiace alebo polrorcne ci rocne? Lebo ak nad tym uvazujem ak je to kazde 3 mesiace tak april uz nebude mat taky dobry priemerny zarobok. A o to viac sa ocr vyplati.
A vie mi jiekto aspon kusok ozrejmit ako to je s tymi vypoctami?
Obavam sa ale ze ak by som vzala OCR ze mi to 13ty plat ovplyvni viac ako 60%
Priemerný zárobok sa mení štvrťročne napr.pre výpočet dovolenky. Pre výpočet PN ci OCR ak pracuješ u toho istého zamestnávateľa ako v r.2019 je cely rok 2020 VZ hrubý príjem za r.2019.
@mirka17 zatial predpokladajme ze 13. 14. plat bude... 😉
@evittam dakujem.. myslela som zrazky.. dakujem za vysvetlenie kolko za zraza za ZP a SP.
A tiez za potvrdenie ze priemerny zarobok sa meni stvrtrocne. Co mi potvrdilo to ze od 1.4. uz nebudem mat tak vysoky priemerny zarobok kedze uz nebude ovplyvneny 14 platom. Tym padom nemusim spekulovat a idem na OCR ked zastavime vyrobu a hygienik sa rozhodne aj nadalej ponechat skolky zatvorene.
@evittam mohla by som sa vas prosim opytat, manzel je na ocr a z coho sa mu bude vyratavat ked minuly rok do augusta pracoval u svojho zamestnavatela a od septembra isiel na matersku a popri materskej mal pracovnu zmluvu na 2 hodiny u ineho zamestnavatela?
@evittam ahoj, prosím Ťa, poradíš mi, z akého VZ mi má byť rátané OČR, ak som zamestnaná od 26.2., na OČR som nastúpila 18. 3. 2020. Predtým som bola nezamestnaná a ešte predtým na rodičovskej dovolenke. Posledný PP mi končil v roku 2014. Malo by byť rátané z pravdepodobného VZ alebo minimálneho? (vo februári som odpracovala 1 deň a v marci 14 dní). Ďakujem Ti veľmi pekne

Si si istá že v danej situácii budete mať 13. A 14. Plat?