Mám nahlásiť jednodňovú brigádu úradu práce?
Ahojte. Chcela by som sa spýtať, som nezamestnaná, a naskytla sa mi brigada, síce iba jednodňová, prípadne 3 dňová, ale malo by ich byť viac. Musím každú, hoci aj jednodňovú brigádu nahlásiť na úrade? Máte s tým nejakú skúsenosť?
Ďakujem. 🙂
a ked som som napr. cez agenturu, to ako je vtedy nevies? lebo mam teraz ist na jednu jedno dnovu co organizuje agentura, lenze ja sa s nikym z tej agentury ani nestretnem, oni iba hladaju ludi..
@chanel_c aj ja chodím cez agentúru, ja im to posielam poštou, oni mi to vždy vyplnia a pošlú naspäť a ja to cez mail pošlem na pracák. Ono si po tej brigáde zavolaj do tej agentúry kedy a na akú adresu im to môžeš poslať? Mne kázali vždy po 15-tom v nasledujúcom mesiaci lebo vtedy už majú hotové účtovníctvo. Ani ja som v tej agentúre ešte nikdy osobne nebola, vždy riešime všetko cez telefón alebo poštou 🙂
@chanel_c áno, len bacha, myslím že sa berie do úvahy hrubý príjem, čiže nie to čo ti príde ako výplata na účet ale + ešte aj odvody čo za teba platí zamestnávateľ. Ale to by sa bolo najlepšie spýtať priamo na pracáku keď tam pôjdeš, aká je presne tá suma a či si treba strážiť hrubý alebo čistý príjem. Ja nemávam také vysoké príjmy, chodím len tak 2-3 krát do mesiaca momentálne takže ti nechcem kecať 🙂

@chanel_c áno musíš hlásiť každú jednu, ja zvyknem skenovať a posielať mailom