icon

Mám nárok na ďalšie odškodnenie za ťažšie uplatnenie?

gabrielachochulka
10. feb 2025

Dobry den, ked som podala na Soc.poist. vyplnene tlacivo odbornym lekarom, ,uz mi prisli aj peniaze, mam este narok si podat aj na stazenie spolocenskeho uplatnenia, alebo je to len jedna- spolocna davka? Neviete poradit? Dakujem.
file:///C:/Users/gabri/Downloads/vzor_posudku_bolestne_a_ssu%20(11).pdf

kacena4
10. feb 2025

nahrada za bolest je jedna davka a stazene spolocenske uplatnenie druha, ja som dostala obe. blizsie info najdes tu https://www.socpoist.sk/navigacia/167-poziadat-... ak si o nu nepoziadala na poistovni kde si ziadala o bolestne

gabrielachochulka
autor
10. feb 2025

@kacena4 aha, lebo tak som tomu porozumela na stranke soc.poistovne, ale zmiatlo ma to, ze to je na jednom papieri

kaktusik007
10. feb 2025

@gabrielachochulka na jednom papieri to je, lebo sa to tyka jedneho poskodenia zdravia a riesi to ten isty zakon. Bolestne - vyplna sa jedna tabulka, stazenie spolocenskejo uplatnenia - vyplna sa druha tabulka.

gabrielachochulka
autor
10. feb 2025

@kaktusik007 a mozem si ten papier vytlacit, alebo kto mi ho vyda prosim?

kaktusik007
10. feb 2025

@gabrielachochulka je to standardizovane tlacivo ktore je prilohou zakona 437 o bolestnom a o stazeni spolocenskeho uplatnenia --- hlavicka na nom je totalne nepodstatna, proste si to vytlac a daj potvrdit. Jedine nad 200 bodov to musi potvrdzovat este nadriadeny toho lekara co ten posudok vypracoval.

gabrielachochulka
autor
10. feb 2025

@kaktusik007 rozumiem, vdaka

nika65
26. feb 2025

dobrý večer. my riešime t.č. tiež nárok na bolestné po autonehode, ktorú rieši poisťovňa toho, čo to zavinil, a pred časom od nás chceli presne velkosti rán , ofotené a v centimetroch, lebo je vraj na to tabulka, kde sa uvádza nárok na výšku odškodnenia podľa veľkosti jaziev. teraz to však zapierajú, a ja ju neviem nikde nájsť . jedná sa o UNIQA poistovňu. nevie mi niekto pomôcť ? Ďakujem

kaktusik007
26. feb 2025

@nika65 pozri prilohu zakona o bolestnom a o stazeni spolocenskeho uplatnenia

s429s_
13. mar 2025

@gabrielachochulka zdravím, po akom čase vám vyplatili peniaze ?

gabrielachochulka
autor
13. mar 2025

cca 3 mesiace od podania
@s429s_

cikinkira30
28. mar 2025

@kacena4 a oni to nedajú automaticky?lebo ja som volala do sociálnej poisťovne kde mi povedali ze mam nárok na pnku co sa dava po pracovnom uraze a ze potom ešte automaticky dostanem bolestné ze nemusím nič žiadať už.. A dnes mi lekár povedal ze si mam vytlačiť a doniesť to tlačivo Lekársky posudok o bolestnom a spoločenskom uplatnení

kaktusik007
28. mar 2025

@cikinkira30 to automaticky bolo o tom, ze nemusis uz nic dokladovat... samozrejme okrem tohto papiera pretoze iba na zaklade tohto posudku, kde su uvedene body, vedia vyplatit peniaze zo socialnej poistovne.