Mám nárok na dovolenku počas PN?
ak som mesiac na PN mam narok za ten mesiac na dovolenku?
ci ak som vobec nerobila, tak narok zanika?
dakujem za vysvetlenie
Ale v podstate áno, ročný nárok na dovolenku sa ti kráti, podľa toho ako dlho si na PN
@martul aha takze ak budem obrazne 4 mesiace az do konca roka pridem o 4 x 2,5dna dovolenky ze? dakujem
Ja netuším koľko máš rokov a či máš deti, podľa toho máš nárok na 20 alebo 25 dní, takže netuším čo je 2,5 dňa
@martul ak sa jedná o zamestnanca zamestnaného dlhšie tak dovolenka sa kráti o 1/12 az A prvých 100 dní PN potom za každých ďalších 21 neodpracovanych dní o 1/12
Autorka takže za mesiac PN sa ti dovolenka nekrati
@matullienka veď áno, ale autorka nenapísala koľko je na PN, preto som písala všeobecne, že sa kráti podľa toho koľko bude na PN
@matullienka aha az po 100 dnoch sa zacne kratit, to som naozaj nevedela.
tak ked mam teraz 9 dni dovolenky do konca roka budem na PN do konca roka tak kolko dovolenky budem mat narok. velmi pekne dakujem
Veď to záleží podľa toho kedy ti začala PN, kráti sa ti potom ročný nárok. Ja netuším koľko máš ročný nárok na dovolenku či 20, 25, 30 alebo 45 dní
@matullienka aktualne idem na pn od 2.9 kvoli operacii. budem minimalne do konca roka. zbytok dovolenky mam 9 dni. tak prosim kolko dovolenky mi vobec ostane z tohoto roka moc dakujem
@matullienka mam narok na 25 dni dovolenky do roka. ostava mi 8 ci 9 dni.
Do konca roka sa ti krátiť nebude
@matullienka a prosim o kolko.
Veď sa ti nebude krátiť
@matullienka pardon nebude, prepac a dakujem. som myslela ze ked je to nad 100 dni tak bude. Velmi si mi pomohla.
@matullienka a rátajú sa tam aj víkendy a sviatky aj keď tieto dni v konkrétnom zamestnaní nie sú pracovnými dňami?
@marianeta nie rátajú sa podľa fondu pracovného času
takze ja naozaj budem mat narok na celych 8 ci 9 dni dovolenky? ja sa pre istotu pytam lebo uz mne sef zle daco vyratal a odvtedy si davam bacha zial :(
až po 100 dňoch sa ti môže dovolenka krátiť, ale ani to sa nemusí, nám napr. nekrátia.
@ibrunova aha takze o tom rozhoduje zamestnavatel ze? lebo ten moj ma uz obral o dovolenku preto chcem si byt ista ze zbytok ma neukrati :(((
ak budeš mesiac na PN, tak ti nemá čo skrátiť. Veru, radšej si to odsleduj. Ako ťa obral o dovolenku?
@ibrunova zle mi zpocital minulorcnu minimalne o 2-3dni ma ukratil no nejak som to neriesila preto si teraz uz na to davam bacha.
@matullienka takze isto sa mi nebude kratit a mne ostane cely zvysok ze? dakujem
Áno tak
@matullienka moc dakujem. tak toto si zapisem. nech ma sef zase neoberie o dovolenku.
@matullienka PROSIM mas niekde link kde by som to nasla, aby som mu vedela popripade argumentovat
V Zákonníku práce je všetko.
Nech sa páči https://www.mup.sk/33/kratenie-dovolenky-z-dovo...
@matullienka dakujem

Odkedy si zamestnaná?