icon

Mám nárok na nejakú dávku z úradu práce?

simona745
11. apr 2022

Prosim vas prisla som o pracu ,mam deti priatel zaraba 700 eur .Ci mam narok na daku davku pokial si nezohnam pracu .Len pre info dakujem

wadja
11. apr 2022

Ak mas za posledne 4 roky odrobene minimalne dva, tak je narok na podporu. Na co mas a nemas narok Ti povie pridelena pracovnicka pri evidencii

makova333
11. apr 2022

@simona745 ak si odpracovala minimalne 2 roky za posledne 4 roky mas narok na podporu v nezamestnanosti 6 mesiacov.

makova333
11. apr 2022

@simona745 a co sa tyka hmotnej nudze dala si prilis malo info. Mas urcene vyzivne na deti? Priatel byva s tebou?Priatel je otcom deti? Byvate sami? atd. Od toho sa odvija ci mas narok na hmotnu nudzu, nahradne vyzivne...

simona745
autor
11. apr 2022

@makova333 ano mame deti a byvame spolu v byte

makova333
11. apr 2022

@simona745 tak mas narok na podporu ak si pracovala tie dva roky v poslednych 4 rokoch. Na nic ine nemas narok. Hmotna nudza ti nevyjde.

veronikaszabova
11. apr 2022

@simona745 mas narok na podporu, ak splnas podmienky.
Na nic ine

melanta
11. apr 2022

@simona745 máš nárok na 6 mesiacov na podporu, ak spĺňaš podmienky, ktoré tu boli spomenuté. Na nič iné. Ale to si babám neodpísala, či spĺňaš.

simona745
autor
11. apr 2022

@melanta noe bola som do decembra na materskej nastupila som do prace v januari na zmluvu ale zial prisla Vojna nebolo roboty kvoli tomu tak prepustalo sa predtym ako som sla na rodicovsky som pracovala ale to som uz vyuzila predtym podporu

hesloveslo
11. apr 2022

@simona745 sorry ale aká vojna? Co ma vojna spoločne s tvojim vyhadzovom? Véd ta je na Ukrajine nie svk

melanta
11. apr 2022

@hesloveslo sú firmy, ktoré sú napojené na dodávateľov či odberateľov z Ukrajiny alebo Ruska a takéto firmy môžu mať kvôli vojne na UA fatálne problémy a ak má firma existenčné problémy, tak je logické, že ako prvé znižuje stavy zamestnancov.

melanta
11. apr 2022

@simona745 A ide o novú prácu? Ak si tam pracovala aj počas materskej a rodičovskej, tak do toho obdobia sa počíta aj to.

simona745
autor
11. apr 2022

@melanta no predtym som tam pracovala .Ano to mate pravdu kvoli tomu to je lebo odtial dovazali aj materiali a vsetko

simona745
autor
11. apr 2022

@hesloveslo vsak ale dodavatela ked ma firma odtial takasi logicky ked je tam problem ze bude aj u nas

melanta
11. apr 2022

@simona745 ak si tam pracovala aj pred materskou a rodičovskou, počas toho ti pracovný pomer trval, následne si nastúpila späť do práce a dostala si výpoveď, tak budeš mať nárok na podporu 6 mesiacov. Do 7 kalendárnych dní od skončenia sa eviduj na úrade práce.

simona745
autor
11. apr 2022

@melanta ano som sa evidovala a aj volaco vravela ze pozrie sa nato ze mozno mam narok na podporu

melanta
11. apr 2022

@simona745 príde ti rozhodnutie, niekedy dokonca prídu peniaze skôr ako rozhodnutie. Ale ak je to ako píšem, tak nárok budeš mať.

makova333
11. apr 2022

@simona745 rozhodnutie z UP treba odniest na Socialnu poistovnu (mozno uz su zosietovani, nemamaktualne info, ale to by ti povedala pani na UP). Kazdopadne o priznani naroku na davku v nezamestnanosti mozes kontaktovat prislusnu SP telefonicky a oni ti budu vediet povedat. V pripade, ze nebudes mat narok na podporu, davka v HN ti nevznikne.

simona745
autor
11. apr 2022

@makova333 aha mne povedala ze ona to posle na socialnu poistovnu a ze ci budem mat narok este sa radsej opytam

makova333
11. apr 2022

@simona745 asi to uz maju zosietovane zo SP, kazdopadne narok na davku v nezamestnanosti posudzuje Socialna poistovna nie UP, oni len poslu, ze si nezamestnana a od kedy. SP sa vyjadri. Skus zavolat a zistit ci mas narok.