icon

Mám nárok na OČR po operácii dcéry?

meritka
Dnes o 12:04

Prosím vie mi niekto poradiť? dcéra bude mať v marci 12 r. ,je po operácii, mám právo na OČR? ĎAKUJEM

slavomira236
Dnes o 12:11

@meritka preco by si nemala? Oce si mozes zobrat aj na rodica ak to potrebuje a dojtor da ocr

mimaapeto
Dnes o 12:11

podľa mňa áno... dcéra mala 4 operacie sice bola menšia ale nárok som mala ... kto sa má starať o dieťa ved do školy nemôže ísť pravdepodobne...

vikusjk
Dnes o 12:14

@meritka ano, samozrejme, vypisat by ti ju asi mala jej detska lekarka

meritka
autor
Dnes o 12:15
@mimaapeto

podľa mňa áno... dcéra mala 4 operacie sice bola menšia ale nárok som mala ... kto sa má starať o dieťa ved do školy nemôže ísť pravdepodobne...

@slavomira236
@mimaapeto
Dakujem ,dnes mi detsky doktor nevedel povedat ,ze zisti ci mi moze vypisat , ze do 11.r. dietata sa moze ziadat očr.

alex49
Dnes o 12:16

OCR môžeš mať aj na dospelého, 11 rokov sa riešilo v súvislosti s kovidom.

melanta
Dnes o 12:16

OČR je ošetrovanie člena rodiny, zákon ju nijak vekovo neobmedzuje, čiže si môžeš zobrať OČR aj na muža. Ak bola dcéra hospitalizovaná minimálne 5 nocí, máš dokonca nárok na tzv. dlhodobú OČR, ktorú vystaví nemocnica a môžeš ju mať platenú až 90 dní.

zuzanaete
Dnes o 12:32

Ten vek 11 rokov je o tom, ze na mladsie dieta mas moznost ocr stale, lebo nemoze byt same doma. To sa riesilo aj pri kovide. Pri starsom dietati je to podla potreby. Ak si stav vyzaduje starostlivost, tak mozes mat ocr. Ved ocr moze byt aj na dospeleho cloveka (manzel, rodic ..).

melanta
Dnes o 12:34
@zuzanaete

Ten vek 11 rokov je o tom, ze na mladsie dieta mas moznost ocr stale, lebo nemoze byt same doma. To sa riesilo aj pri kovide. Pri starsom dietati je to podla potreby. Ak si stav vyzaduje starostlivost, tak mozes mat ocr. Ved ocr moze byt aj na dospeleho cloveka (manzel, rodic ..).

@zuzanaete vek 11 sa týkal iba korony, takže nie, nie je pravda, čo píšeš. OČR je vekovo absolútne neobmedzená a 11 rokov bol limit iba pri OČR kvôli korone počas pandémie.

anonym_152da9
Dnes o 14:03
@zuzanaete

@melanta nie, je to presne ako @zuzanaete. Netýka sa to len covidu. Do 11 rokov lekár vystavuje očr automaticky, nakoľko dieťa nemôže byť samo doma. Od 11 rokov sa očr vystaví podľa zhodnotenia stavu, či dieťa potrebuje ošetrovanie inou osobou alebo nie

zuzinka888
Dnes o 14:23

Ano mas ak je dieta chore ci ma nepriaznivy zdrav stav je jedno ci ma 12 alebo 21.

meritka
autor
Dnes o 15:37
@alex49

OCR môžeš mať aj na dospelého, 11 rokov sa riešilo v súvislosti s kovidom.

@zuzanaete
@zuzinka888
@melanta
@alex49
Ďakujem ,takže mi bez problemov vystavi OČR, dnes mi nevedel doktor povedať ,že si to zistí vravel.