icon

Mám nárok na PN po prepustení po skúšobnej dobe?

6. feb 2025

Prosím vas keď ma zamestnávateľ prepustil po skúšobnej dobe mám nárok na pnku? neviem čo mám robiť či mi vyjde pnka.. predtým som skoro rok bola na úrade práce..
.

balerina2025
6. feb 2025

a si chora?

melanta
6. feb 2025

Byť PN máš nárok vždy, keď si chorá. Mať platenú PN máš nárok ak na ňu nastúpiš do 7 kalendárnych dní od skončenia pracovného pomeru.
Mimochodom - ukončili s tebou pracovný pomer na konci skúšobnej doby alebo až po nej? Pretože ak po nej, tak ti mala plynúť výpovedná doba a na výpoveď musí byť konkrétny zákonný dôvod.

autor
6. feb 2025

@melanta tak ja som už včera išla na PNku a do ukončenia tpp som mala odrobiť ešte do zajtra piatku..presne 3 mesiace trvania pracovneho pomeru. Bolo mi povedané od ľudi aby som išla na pn ešte počas trvania pp. Viem že tych prvých 10 dni pn dostanem zaplatene od zamestnavateľa ale čo potom či mam narok na nemocenské ďalej. Pracovnička na urade prace mi povedala aby som využila pnku koľko bude možné ale mne ide hlavne o to či mi aj vyjde ta pn po 10 dňoch či nemôžem mať dlh na zdravotke keď mi nahodou nevyjde a niesom evidovana na upsvar

balerina2025
6. feb 2025

prepac toto je cista kalkulacia z tvojej strany

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
6. feb 2025

a priemer nebude mat ratany z tvojej kalkulacie, z terajsieho zamestnania ale z min, rokov.
asi ti je daco vazne ked uz dopredu vies ze budes dlhsie ako 10 dni
este sa opytam ako sa pytas PO SKUSOBNEJ DOBE , tebe uz poslali vypoved? lebo ak nie, pokracujes dalej.

autor
6. feb 2025

@balerina2025 ja viem že je to kalkulacia ale tak to robí skoro každý že ide na pnku 😁 ja som ešte v živote nebola na pn tak prečo to nevyužiť keď x ľudí to využilo

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
6. feb 2025

pocuj na co sa potom pytas.a este sa smejes. poznam ludi s rakovinou a neuznali im ID ale tebe to je jedno a takymto ako ty uznávajú PN

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
autor
6. feb 2025

@balerina2025 máš ťažký deň? 😉 však nemusíš mi dať radu pozri ďalšie diskusie a pindaj aj tam.. stačí napísať jeden koment nie x ďalších 😉

balerina2025
6. feb 2025

smutne

melanta
6. feb 2025

No počkať počkať. Píšeš, že ťa prepustili a potom že ešte si mala robiť. Tak máš ukončený pracovný pomer alebo nie? Dostala si papier, že máš v rámci skúšobnej doby ukončený pracovný pomer k nejakému konkrétnemu dátumu? Pretože ak nie, skúšobná doba sa predlžuje o PN.
K vychcanosti sa nevyjadrím. Na to je lekárka, ktorá posúdi, nakoľko je ochotná riskovať s kontrolou SP a dávať fiktívne PN.

januska12323
6. feb 2025

Nechápem, máš PN aby si nemusela chodiť do práce? Respektíve aby ťa nemohli vyhodiť?

janulik2008
6. feb 2025

Ak si v skusobnej dobe, teda ti prac zmluva konci v piatok tak ta moze zamestnavatel prepustit hocikedy bez udania dovodu. Alebo sa mylim? Dokonca u nas prisli tym co sli na pn pocas skusobnej doby vypoved postou

balerina2025
6. feb 2025

@melanta toto nevieme.

balerina2025
6. feb 2025

@janulik2008 asi s tym aj pocita podla odpovedi k mojmu prispevku

autor
6. feb 2025

@melanta Ja som v práci aj chcela skončiť skôr už po
skôr že končím mesiaci..ale stále som rozmýšľala či ostať že možno bude lepšie atď. šéfka ma ani nechcela pustit že pracujem že nemá na to dôvod ma prepustiť..praca hlavne fyzicky náročná tak som za ňou chodila že chcem skončiť a ona či nepotiahnem do konca skúšobnéj doby ja že ano tak ja som už vedela skôr že skončím..ano papier som dostala ukončenie. proste jedna sa mi len o to či mám ukončiť pnku po tých 10 dňoch alebo nie. Na vyjadrenie o schvaleni pn sa čaká vraj mesiac a nebola by som rada keby mi pride papier ze nemam nárok a mať dlh na zdravotke kedze nemozem byt teraz evidovana na upsvar

simona1998
6. feb 2025

Ja som odrobila na zmluvu ani nie mesiac išla som na pn a vyrátali mi nejakú smiešnu sumu ale uznali ju . Tuším musíš mať na PN odrobených pár dni 🙂 teda , ja som mala .
Ale ja som tam ešte počas školy brigádovala a o PN vedeli , to len doplním pre najmúdrejšie 😆

autor
6. feb 2025

@simona1998 Ďakujem pekne za info 🙏 Vidíš nájdu sa aj najmúdrejšie ktoré všetko vedia všade boli... najďalej v Gelnici 😁

balerina2025
6. feb 2025

boze moj ty nemaj deti

sticker
januska12323
6. feb 2025

Aký dlh na zdravotke? Však teraz si zamestnaná, potom PN a potom pôjdeš na úrad práce, žiadna medzera ti nevznikne aj keby si na platenú PN nemala nárok, to by si si doplatila tých pár dní a išla na úrad.