Mám nárok na PN po skončení rodičovského príspevku?
Prosím Vás, mám nárok na PN keď Rodicovsky mi končí k 6.10. A s ním mi končí aj pracovná zmluv
@zalka a nemám nárok ani od zamestnávateľa na 10dni? Ďakujem
pitas sa 5 krat hadam na to iste a nie nemas narok ani od zamestnavatela neobnovilo sa ti NP
@janulinkaaa ale ty na PN mozes ist ale nebude platena lebo nemas obnovene NP
@mamina7070 lebo ekonómka tvrdí, že áno lebo je tam 7 dňová lehota
@janulinkaaa zle tvrdi, pretoze uz nebudes mat obnovene NP. to je na to potrebne. a ty vies dopredu ze budes PN?
@bublinka1426 áno, lebo idem na operaciu
@janulinkaaa áno, po ukončení pracovného pomeru budeš v 7 dňovej ochrannej lehote. Na PN môžeš ísť. Ale bude neplatená. Keďže nebudeš mať obnovené nemocenské poistenie, tak nemáš nárok na dávku v PN. Môžeš založiť diskusiu každý deň, nič sa na tom nezmení.
@janulinkaaa PN nebude platena.
Ako pisali baby. Ano je ochranna lehota. Ano na pn ist mozes. Ale nebude platena. Lebo sa ti neobnovi nemocenske poistenie. Ak chces platenu. Musis si obnovit nemocenske.
@janulinkaaa ak by ti PP skončil 7.10. TJ. obnoví sa poistenie po RD.
Tak by si mala OL 1 den a na PN platenú, by si mohla ísť najneskôr 8.10.
Ináč nemáš nárok na platenú PN.
@zalka ďakujem za vysvetlenie
@zalka ešte ak sa môžem spýtať, mám dohodu a môžem z tej dohody si uplatniť PN ,a chcem sa spýtať kto od prvého dňa mi bude platiť? Zamestnávateľ alebo sociálna
@janulinkaaa ak máš dohodu s pravidelným príjmom tak môžeš požiadať o PN z dohody a samozrejme ak nastúpis na p a dohoda bude aktívna tak 10 dní resp. do skončenia dohody ti bude náhradu mzdy platiť zamestnávateľ a od 11 dňa resp. Odo dňa skončenia dohody ti bude platiť PN SP.

@janulinkaaa nie nemáš nárok na PN lebo sa ti neobnovi poistenie.