icon

Mám nárok na PN po skončení rodičovského príspevku?

janulinkaaa
4. okt 2024

Prosím Vás, mám nárok na PN keď Rodicovsky mi končí k 6.10. A s ním mi končí aj pracovná zmluv

zalka
4. okt 2024

@janulinkaaa nie nemáš nárok na PN lebo sa ti neobnovi poistenie.

janulinkaaa
autor
4. okt 2024

@zalka a nemám nárok ani od zamestnávateľa na 10dni? Ďakujem

mamina7070
4. okt 2024

pitas sa 5 krat hadam na to iste a nie nemas narok ani od zamestnavatela neobnovilo sa ti NP

janulinkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
4. okt 2024

@janulinkaaa ale ty na PN mozes ist ale nebude platena lebo nemas obnovene NP

janulinkaaa
autor
4. okt 2024

@mamina7070 lebo ekonómka tvrdí, že áno lebo je tam 7 dňová lehota

bublinka1426
4. okt 2024

@janulinkaaa zle tvrdi, pretoze uz nebudes mat obnovene NP. to je na to potrebne. a ty vies dopredu ze budes PN?

janulinkaaa
autor
4. okt 2024

@bublinka1426 áno, lebo idem na operaciu

melanta
4. okt 2024

@janulinkaaa áno, po ukončení pracovného pomeru budeš v 7 dňovej ochrannej lehote. Na PN môžeš ísť. Ale bude neplatená. Keďže nebudeš mať obnovené nemocenské poistenie, tak nemáš nárok na dávku v PN. Môžeš založiť diskusiu každý deň, nič sa na tom nezmení.

bublinka1426
4. okt 2024

@janulinkaaa PN nebude platena.

ns994
4. okt 2024

Ako pisali baby. Ano je ochranna lehota. Ano na pn ist mozes. Ale nebude platena. Lebo sa ti neobnovi nemocenske poistenie. Ak chces platenu. Musis si obnovit nemocenske.

zalka
4. okt 2024

@janulinkaaa ak by ti PP skončil 7.10. TJ. obnoví sa poistenie po RD.
Tak by si mala OL 1 den a na PN platenú, by si mohla ísť najneskôr 8.10.
Ináč nemáš nárok na platenú PN.

janulinkaaa
autor
4. okt 2024

@zalka ďakujem za vysvetlenie

janulinkaaa
autor
4. okt 2024

@zalka ešte ak sa môžem spýtať, mám dohodu a môžem z tej dohody si uplatniť PN ,a chcem sa spýtať kto od prvého dňa mi bude platiť? Zamestnávateľ alebo sociálna

zalka
4. okt 2024

@janulinkaaa ak máš dohodu s pravidelným príjmom tak môžeš požiadať o PN z dohody a samozrejme ak nastúpis na p a dohoda bude aktívna tak 10 dní resp. do skončenia dohody ti bude náhradu mzdy platiť zamestnávateľ a od 11 dňa resp. Odo dňa skončenia dohody ti bude platiť PN SP.