Mám nárok na podporu po dvoch mesiacoch práce?
Dobrý deň, prosím Vás vie mi niekto dať odpoveď ? Skúšam to nájsť na nete ale neviem sa dopátrať. Budem sa snažiť to čo najstrucnejsie opísať. Či februári 2023 som dala po 6 rokoch výpoveď v práci. Ale do novej práce som nastúpila o mesiac neskôr marec 2023, takže ten jeden mesiac som išla na úrad práce. Podpora mi vyšla mizerná 230€, keďže bývalý zamestnávateľ tak platil odvody. Od marca 2023 som pracovala do júla 2024. Potom som bola dva mesiace na podpore kde som povedala pôvodný davku 230€. Od septembra 2024 som nastúpila do novej práci kde pracujem doteraz. Neviem sa dopátrať či keď odrobim dva tri mesiace či mám nárok na podporu. Myslím tie dva mesiace čo som bola na úrade práce jul-september 2024. Či musím byť plynule dva roky zamestnaná aby som mala nárok na podporu.Vopred dakujem krásne za odpovede.
@zalka takže keď pôjdem na podporu tak budem pokračovať v tej čo som brala naposledy keďže mi ostali tri mesiace nevyčerpané, ale nemám záujem o podporu 230€. To ma mletie či nie je problém ze som od obdobia marec 2023 do marca 2025 bola dva mesiace na podporu. Či mi to nezmari možnosť povedať podporu. Tie dva mesiace dorobim, ale bude sa mi prepočítavať na novo podpora z príjmov od 2023-2025 ?
@perthes ak by si šla teraz na up tak ti len doplatia podporu 230
Ak získaš nových 730 dní tak ti vyrátajú novú podporu... TJ cca najskôr môžeš mať novú podporu v jún 2025...
Ak si vyčerpala 3 mesiace starej podpory môžeš dat žiadosť na up na jednorazové vyplatenie zvyšku podpory... TJ by si dostala 230x3/2=345€ jednorazovo ak si zamestnaná
@perthes pozor... Zvyšná podpora jednorazovo sa dá vyplatiť len ak si ju čerpala aspoň 3 mesiace a nevyplatí celý zvyšok ale len polovicu zvysku.
A áno teraz keď si zamestnaná môžeš požiadať o jednorazové vyplatenie.
https://www.socpoist.sk/kto-som/nezamestnany/po...

@perthes do novej podpory sa ti budu rátať všetky zamestnania od 2/2023