Mám nárok na podporu po rodičovskej dovolenke?
Ahojte, v októbri mi končí predĺžená rodičovská dovolenka, zdrv.stav dieťaťa ...., chcem sa spýtať mám nárok na "niečo", predtým som bola riadne zamestnaná.
no dobra tema,mna to tiež zaujima,pretože nastupom na matersku,teda po porode mi skončila pracovna zmluva a taktiež sa moja šefka rozhodla že po 8 rokoch som už nepotrebna a prepustila ma.Takže som zvedava ako to vlastne je. 😖
ak pred zaevidovaním na úrad práce nebudete mať poistenie v nezamestnanosti 730 dní v posledných troch rokoch, tak nárok na podporu nebude.. poistenie v nezamestnanosti trvá aj počas RD, ak trvá aj váš pracovný pomer..
ziggina, počas materskej a rodičovskej ti firma nemohla dať výpoveď, len ked sa ruší firma.. ak si dostala výpoveď, môžeš napadnúť jej neplatnosť.. ale ak si podpísala dohodu o skončení pracovného pomeru, tak je to škoda, lebo nebudeš mať teraz nárok na podporu
ahojte, mňa by zaujímalo keďže mi končí materská 8/2013 a na 99,9% dostanem výpoveď pretože to u nás v práci vypadá katastrofálne či by som si mohla dákym spôsobom zvýšiť podporu v nezamestnanosti keďže podpora z práce mi vyjde veľmi veľmi nízka.

tak toto aj mňa zaujíma a budem vďačná za názory. Ja som síce na "klasickej" rodičovskej, ale spolu s ukončením materskej dovolenky (tých prvých 6 mesiacov) mi skončila aj pracovná zmluva a keďže môj bývalý nadriadený mi ju práve kvôli tomu, že som matka a podľa jeho názoru to nejde dokopy s vedeckou kariérou, nepredĺžil, s nástupom na rodičovskú som sa stala vlastne nezamestnanou. Tak tiež neviem, či po jej ukončení budem mať nárok na podporu alebo vôbec na nič 😒