icon

Mám nárok na príspevok na starostlivosť o dieťa?

mamanadruhuu
1. feb 2021

Ahojte. Dnes mi kamoška povedala, že prečo si nepožiadam o príspevok na starostlivosť o dieťa. Bývam v podnájme sama s dvoma deťmi. Do škôlky mi syna nezobrali v práci som dala výpoveď. Prosím, viete mi povedať kedy mam prísť na tento príspevok nárok? (poberám rodičovský a rodinné) výživné nemám žiadne, pretože ešte neprešiel súd. Ďakujem

zojanka
1. feb 2021

@mamanadruhuu aby si mala nárok na príspevok starostlivosť o dieťa musela by si chodiť buď do práce a dieťa do 3 rokov chodiť do zariadenia (prípadne by sa o neho staral niekto iný), alebo poberať materské a mať dieťa do 6týždňov + staršie do 3 rokov. Je to také zložitejšie tam. Ale rodičák a príspevok na starostlivosť nemôžes poberať súčasne.

babydesire
1. feb 2021

@mamanadruhuu ako
@zojanka pise..prispevok na starostlivost je vlastne prispevok ze mas dieta(do 3r.) v jasliach/skolke.. ale nesmies mat rodicak,,

mogaa
2. feb 2021

@mamanadruhuu je to len do 3rokov a v prípade že dieťa chodí do súkromnej škôlky/jasiel(myslím že je to 280eur)....ale buď mamička dosťtáva príspevok na starostlivosť alebo rodičovský príspevok - nedajú sa používať oba súbežne.....a je to len do 3rokov....

nikk3y
4. jún 2021

Ahojte. Radšej si pozistujem dopredu. Mám otázku ohľadom tohto príspevku na starostlivosť.
Som stále zamestnaná no o mesiac idem na materskú (prechadzam z pn na materskú) v septembri mám predpokladaný termín pôrodu.
Akoto je vlastne ? všade som si to pozerala a čítala ohľadom toho no všade je vselijako napísané a tu vo fórach tiež.
Mám nárok ak som stále zamestnaná? Koľko ho môžem poberat? Musí ísť dieťa do zariadenia? (jasle) Mohol by aj otec požiadať o tento príspevok? (pracuje a od septembra nastupuje do skoly- nadstavbové studium)
Alebo môžem ako zamestnanec a zároveň ak budem mať aj dohodu o brigáde (ďalšiu zmluvu) popri materskej byť doma a starať sa normálne o dieťa sama ? Dostanem aj vtedy ten príspevok?

zojanka
Autor odpoveď zmazal