Mám zmeniť trvalý pobyt dieťaťa kvôli príspevkom?
Ahojte,nas 2mesacny syn ma trvaly pobyt tak ako ja u mojich rodicov, ale byvame vsetci spolu aj s jeho ockom na inej adrese. kedze automaticky sa zadava adresa tam kde jeho matka, chcem sa spytat ci menit teraz pobyt na prechodni alebo to nechat tak a pockat kym dostaneme prispevky a platit aj smeti akoby sme byvali s mojimi rodicmi, kedze je vsetko uz v stadiu odovzdavania na sociany urad..dakujem za rady.
Ja mam TP pri rodicoch aj s dcerou a platime tam aj smeti.. v b yte kde sme neplatime okrem sluzieb nic (to su tie sluzby co su v najme, nahlasuje to "domovnik" kolko osob zije v byte..) Kym nebudeme s priatelom zobraty a nebudeme mat vlastne spolocne byvanie o zmene ani neuvazujem.. vzhladom ku prispevkom to bolo uplne jedno.. este som mohla vyuzit vyhodu slobodnej matky, keby sa mi chcelo :P
ja som len nechcela robit nic nelegalne :o)))
dakujem baby, a aku vyhodu slobodnej matky si mala? pocula som, ze ked mam TP u rodicov, tak vyhodu aj tak nemam, kedze ma mozu oni financne podporovat, ze stat ti potom naviac peniazky neda..
ze vraj sa uz dnes neoplati ani ci si vydata alebo slobodna, kazda ma nejaku vyhodu, a je to vyrovnane (napr. manzel si moze uplatnit dan) ale ja sa v tom nevyznam velmi
Baby prosím vás mohla by som sa opýtať, môžem si dať trvalé bydlisko do bytu kde som len v podnájme? Lebo bývam ďaleko od trvalého bydliska(som z PO a bývam v NR) a po pôrode budem mať behačky asi a tomu by som chcela predísť. Ďakujem 🙂
skus toto aj ked som to necitala vsetko
http://www.modrastrecha.sk/forum/urady-a-povole...
@hubka51 len so suhlasom majitela bytu si tam mozes dat TP, vo vacsine pripadov ale s tym majitel bytu nesuhlasi

@tinuska4 ak mate svoj vlastny byt tak si zmente bydlisko k manzelovy..ale ak ste niekde v podnajme tak si mozes kludne nechat pri rodicoch...ja som mala s detmi pri mojich rodicoch trvaly pobyt hadam este 5 rokov po svadbe ...ale zaujmave ze len co sa nam narodila mala tak nam na nu prislo platit za smeti v plnej vyske samozrejme...to si vedeli zistit 😀