Ahojte. Susedovci maju s nami furt nejaky problem (mali ho aj s predchadzajucim majitelom domu). Su dost konfliktni. Ide mi o to, ze si postavili 40cm plotik (na vysku) a na dlzku asi 2metre. A tym nam branie, aby sme otvorili dvere na aute. Muz musi stavat na aute dalej, aby ich otvoril. No tu nastava problem, lebo robim vodicak a zachvilku nam tam budu parkovat 2 auta. (Mame na obecnom pozemku pred branou zamkovu dlazbu). A ked budeme mat kupene druhe auto, nemame sancu otvorit tam dvere.
Mame njake moznosti? Pochodime u starostu? Alebo im ho mozme vykopat?
Dakujem za rady.
Cize vy chcete na obecnom mat parkovacie miesta ale vadi vam susedov plotik (ani neviem ci sa ta plastova vec tak da nazvat) na obecnom pozemku? Wau
@aknel555 nemali by ste ho poškodiť. Ak to dodrzite nič neporušujete. A reálne nič ale absolútne nič vám nehrozí. Max. váš môžu vyzvať, že to máte uviesť do pôvodného stavu lebo napr. v tomto prípade by obec o 2 roky mohla prísť s projektom cyklochodnika idúceho súbežne s už existujúcim chodníkom v tých miestach.
A ešte sa vrátim k tej stavbe. Všetko čo môžete "zobrať pod pazuchu" a presunúť inam, teda nie je pevne spojené so zemou presne ako ten plotik, nie je stavba.Ak by autorka nabehla nahlásiť, že susedia majú čiernu stavbu, akurát sa strapni.
Že tomu nerozumie si myslím aj podľa toho, že zdôrazňovali, že oni od obce ako jediní povolenie na úpravu pozemku majú. No zatiaľ čo autorka ho skutocne potrebovala, jej susedia s kriikom a trávnikom nie.
Alebo teda neviem co tým chcela povedať, že iní si v tej obci robíia čo chcú, tak aj oni budú.
@aknel555 alebo nesmiete sadiť tzv. invazívne rastliny, konope a také. Poznám prípad, keď dôchodkyňa nevedomky vysiala durman do predzahradky bytovky, lebo také krásne kvety, veľmi sa jej páčili. Semienka mala od dajakej znamej tiez starsej z nejakej dediny co to mala u seba v záhrade. Potom to so susedom, čo ju prišiel v dobrom upozorniť likvidovali a našťastie nikto k ujme nedošiel len ona chudera vystresovana bola ešte pol roka.
@janage inak fakt je krásny:D mne vyrástol v záhrade minulý rok...
@simca06022011 tam je ako napotvoru celkom blízko detské ihrisko pre menšie deti. Keď pani vysvetlili čo to za rastlinku...no pár bezsenych noci asi bolo. Obrovské šťastie, že sa nikomu nič nestalo.
@janage no my sme ho podla všetkého dostali na dvor so pšenicou pre sliepky. Ono je to jedovaté aj pre zvieratá a tak, ale zaujimave je ze sa tej rastliny nedotkli vôbec... mne sa to nezdalo lebo taky kvet som u nás nemala :D a zdalo sa mi to povedome/podozrivé keď začal robiť "pichlave" šišky. Odfotila som so aplikácie, pár dní som sa psychicky pripravovala a potom som to zlikvidovala :D zase tie deti by to museli pojest.. A to sa mi veľmi nezdá;) ze by.dnes deti len tak kvety, listy atď popri chodníkoch objedali. Čiže až také obrovské šťastie tam nevidím. Mňa trapillo to aby sa mi viac nerozsiril po pozemku a okoli.
@simca06022011 3 rodné dieťa odtrhne a strčí do úst v sekunde čokoľvek . Mohla mu mama nevediac o co ide odtrhnúť pekný kvet a dat na hranie.
Ja viem tak, že celá rastlina je prudko jedovatá.
@aknel555 tak nie je ale, na toto sa stavebný úrad nebude pozerať ako na stavbu a viem o tom niečo keďže takéto dočasne o ničom oplotenie používame aj my a jeden sused už skúšal riešiť.. :D nepochodil...
@janage je jedovatá celá rastlina ale podľa mňa to dnes nik neje.. ale tak ôk, dajme tomu.. moje dieťa v živote nikde mimo dom nič takéto do úst nedala ci mala rok dva tri roky... A zvyk dospelých ľudí trhať kvety z predzahradok ľuďom, "lebo pekný je", mi príde divný.
Ale jasne treba ich likvidovať, nie je o com..
@simca06022011 by som ti dala moje medzi rokom a dvoma. Chodilo už, jesť nič ani onemu, všetko som musela tlačiť dr. ma jazdila, že nepriberá alebo málo či pod limit. Ale či brezky prvý kamienok v dosahu čo som neustriehla a po sídliskách sú fakt všade, kozmickou rýchlosťou strčila do úst a ani za pána vyplut. Ešte teraz ma strastie, keď si spomeniem. A ako deti sme mi jedli chlebovnik sme to volali, kysličky, šťavel a cucali kvety dateliny a hluchavky u nás na záhrade alebo blízkej lúke.
@simca06022011 moje decko malo(dufsm, ze to preslo) odmalicka obsesiu trhat z krikov zaujimave veci a kostovat. Nasa chyba, naucili sme si ho odmalicka na zajradke oberat plody a on to vzal moc zhurta. Ale viem si toto predstavit ako potencialne nebezpecnu situaciu
Tak si zaparkujete to druhé auto na vašej trávnatej časti
"Občas manžel vystúpi z auta na trávnik"
Nebude to náhodou tak, že úplne bežne stojí s kolesami na trávniku, pričom z druhej strany auta dlažbu používate na komfortný prechod do domu, a na opačnej strane máte svoj udržiavaný trávnik? A ešte si idete kúpiť druhé auto a ty sa chceš sťažovať na obecnom úrade, že sused ho nechce pod svojimi oknami. Starý sused, čo nemá ANI jedno auto. Že sa nehanbíš.
Obec ich moze vyzvat na odkupenie pozemku. Zrusit plot im zrejme nenariadi.
* kríčky a trávičku s kvetinkami