icon

Môže byť potvrdenie o príjme bez čiarového kódu akceptované?

24. mar 2025

Ahojte, som zufala, podavala som danove, robilo sa spolu s manzelovym, ale jeho zamestnavatel nema novy program a dal potvrdenie o prijme bez ciaroveho kodu, len take po starom, je sanca, ze to spracuju, ked to potvrdenie nie je s ciarovym kodom po novom? Moje potvrdenie od zamestnavatela je ok a aj danove vypocitane v poriadku, len teraz neviem co s tym. Je tu niekto kto robi danove? Dakujem

wiwi28
25. mar 2025

Potvrdenie má presne určený vzor, ktorý je zverejnený aj na stránke FS a účtovné programy ho majú zavedené cez aktualizácie, ktoré prebiehajú zväčša na začiatku roka. Správny vzor Potvrdenia má v ľavom hornom rohu popis: POT395v23 a v pravo čiarový kód. Je dosť možné, že Vám bude volať správca z DÚ (ak máte tel.č na DP) a bude žiadať o doručenie Potvrdenia na správnom tlačive. V tom prípade by som si to na vyplnila na stránke FS, vytlačila a nechala u zamestnávateľa podpísať. Veď čísla z Potvrdenia máte.

autor
25. mar 2025

@wiwi28 dakujem velmi pekne za odpoved 🌸

autor
25. mar 2025

pozerali sme to, ale aj tak to musi urobit zamestnavatel nahodit mzdovy list, snad to urobi, je to jeho povinnost, aj ked sme to chceli vyskusat