Môže byť potvrdenie o príjme bez čiarového kódu akceptované?
24. mar 2025
Ahojte, som zufala, podavala som danove, robilo sa spolu s manzelovym, ale jeho zamestnavatel nema novy program a dal potvrdenie o prijme bez ciaroveho kodu, len take po starom, je sanca, ze to spracuju, ked to potvrdenie nie je s ciarovym kodom po novom? Moje potvrdenie od zamestnavatela je ok a aj danove vypocitane v poriadku, len teraz neviem co s tym. Je tu niekto kto robi danove? Dakujem
autor
•
25. mar 2025@wiwi28 dakujem velmi pekne za odpoved 🌸
autor
•
25. mar 2025pozerali sme to, ale aj tak to musi urobit zamestnavatel nahodit mzdovy list, snad to urobi, je to jeho povinnost, aj ked sme to chceli vyskusat

Potvrdenie má presne určený vzor, ktorý je zverejnený aj na stránke FS a účtovné programy ho majú zavedené cez aktualizácie, ktoré prebiehajú zväčša na začiatku roka. Správny vzor Potvrdenia má v ľavom hornom rohu popis: POT395v23 a v pravo čiarový kód. Je dosť možné, že Vám bude volať správca z DÚ (ak máte tel.č na DP) a bude žiadať o doručenie Potvrdenia na správnom tlačive. V tom prípade by som si to na vyplnila na stránke FS, vytlačila a nechala u zamestnávateľa podpísať. Veď čísla z Potvrdenia máte.