Môže ma niekto kontrolovať počas PN po skončení práce?
ahojte,prosím, ako postupovať?
v nedelu 28.9.som doručila oznamenie o skončení pracovneho pomeru v skúšobnej dobe k 1.10. ; po mesiaci. (musela som to hodiť do schránky, keďže v práci z personálneho odd. nikto fyzicky nebol)
Ďalej ohľadom tejto témy sme fungovali len na mailoch, kde sa riešilo, či teda potvrdzujem svoju výpoveď.. (Medzičasom, v tom dni , som musela odísť na PN-ku..)
ale napísala som im v maili, že by som teda zostala aspoň týždeň v práci kvôli tomu, aby som to uľahčila tímu a odovzdala nejakú dôležitú prácu.
Avšak na to mi už prišla odpoveď, že "nie". že teda už pracujú na mojom ukončení. (ten priestor bol reálne hodina, kedy čakali na moje konečné stanovisko...)
Mala som dnes 30.9. odovzdať veci - NB, kartičku atd....
Lenže keďže nemám vychádzky, kvôli PN-ke, tak som sa nedostavila. (samozrejme, že som to s nimi komunikovala).. Jednoducho im to pošlem cez niekoho iného zajtra.. 1.10.
Moja otázka znie - keďže som na PN-ke druhý deň a od 1.10. , teda tretí deň PN-ky, som bez zamestnávateľa -- neplatí ma nikto, ano? a teda nemôže ma prísť nikto skontrolovať? keďže sociálka rieši tieto veci od 10.dňa, nie?
1. nemám vychádzky
2. ak by som chcela nejaký zisk z firmy, tak by som najprv išla na PN a hrala sa na to, že chcem tam u nich zostať a až potom by som podala výpoveď.
----ja som to urobila tak, ako to je.... žiaľ som sa ocitla na PN a rozhodla som sa už nebyť súčasťou tej firmy, a teda zajtra je môj posledný deň v práci. A tým, že som bola ešte v skúšobnej dobe a už od zajtra nemám žiadneho zamestnávateľa, nikoho, a tým pádom, že ma nikto už nebude platiť - nebude mi môcť prísť žiadna kontrola, nie?
Len to som sa chcela opýtať
ďakujem
1. nemám vychádzky
2. ak by som chcela nejaký zisk z firmy, tak by som najprv išla na PN a hrala sa na to, že chcem tam u nich zostať a až potom by som podala výpoveď.
----ja som to urobila tak, ako to je.... žiaľ som sa ocitla na PN a rozhodla som sa už nebyť súčasťou tej firmy, a teda zajtra je môj posledný deň v práci. A tým, že som bola ešte v skúšobnej dobe a už od zajtra nemám žiadneho zamestnávateľa, nikoho, a tým pádom, že ma nikto už nebude platiť - nebude mi môcť prísť žiadna kontrola, nie?
ďakujem
@lucinda87 Sociálna poisťovňa kontroluje PN dodržiavanie liečebného režimu od prvého dňa do posledného dňa, bez ohľadu na to, či vypláca nemocenské alebo nie.
ok. dakujem za info🙂
1. nemám vychádzky
ďakujem
@lucinda87 sp moze prist na kontrolu. moze ist o fiktivnu pn kedze to tak vyzera. raz ked si chory neriesis predsa vypoved. moj nazor. takze veci odovzdas az ked budes zdrava, verim ze nebudes na PN mesiace. ale par dni.
Len doplním za deň môžu prísť aj dva krát, píšem z vlastnej skúsenosti
nie. veď ja som najprv podala výpoveď a na druhý deň som išla na PN-ku. (cca týždeň, predpokladám)
a vlastne ďalšia otázka mi napadá: keď ma teraz nikto neplatí a neodvádza do zdravotky ---- KEDY sa mam zaregistrovať na Úrad práce? nechcem mať "fugu" cca 8 dní - kvôli zdravotke----
toto mi nenapadlo.
nie. veď ja som najprv podala výpoveď a na druhý deň som išla na PN-ku. (cca týždeň, predpokladám)
a vlastne ďalšia otázka mi napadá: keď ma teraz nikto neplatí a neodvádza do zdravotky ---- KEDY sa mam zaregistrovať na Úrad práce? nechcem mať "fugu" cca 8 dní - kvôli zdravotke----
toto mi nenapadlo.
@lucinda87 pocas pn plati zp za teba stat a takisto, ak ti uz TPP netrva, tak PN plati stat. na urad prace sa registrujes az po ukonceni PN.
ok. dakujem za info🙂
@lucinda87 taketo PN v ramci skusobnej doby sa velmi prisne kontroluju, na kontroly chodi socialna poistovna a aj su preverovane posudkovymi lekarmi ktori ich mozu ukoncit
takze ak nemas vychadzky mas byt doma a dodrziavat liecebny rezim
na urade prace sa zaevidujes po skonceni PN
a ked si podala vypoved a na dalši deň si išla na PN tak si vo výpovednej lehote takže kontrola môže prísť.Koľko trva vypovedna lehota 2 mesiace mesiac.
AHA dôležitá informácia veĎ .....
FIRMA akceptovala moju výpoveď. takže reálne od zajtra nemám zamestnávateľa. takže ja som po mesiaci v skúšobnej dobe podala výpoveď, ktorú akceptovali a zajtra už reálne nemám zamestnávateľa, ale stále som na PN-ke
AHA dôležitá informácia veĎ .....
FIRMA akceptovala moju výpoveď. takže reálne od zajtra nemám zamestnávateľa. takže ja som po mesiaci v skúšobnej dobe podala výpoveď, ktorú akceptovali a zajtra už reálne nemám zamestnávateľa, ale stále som na PN-ke
@lucinda87 nedala si vypoved je to ukoncenie pracovneho pomeru ziadna vypovedna doba nic
mas normalne platenu PN, kym ju lekar neukonci potomnsa prihlasis na UP
ty si predtym nikdy nepracovala?
@lucinda87 nedala si vypoved je to ukoncenie pracovneho pomeru ziadna vypovedna doba nic
mas normalne platenu PN, kym ju lekar neukonci potomnsa prihlasis na UP
ty si predtym nikdy nepracovala?
@anonym_81034d
nikdy som nešla na PN-ku po tom, ako som podala ukončenie pracovneho pomeru v skúšobnej dobe a ktoré bolo akceptované.
Len toto som si chcela ujasniť, aby som vedela, či nebudem mať nejakú "fugu" čo sa týka zdravotného poistenia, keďže už nemám zamestnávateľa od zajtrajšieho dňa.
asi sa zle vyjadrujem a ťažko vysvetľujem veci.
@anonym_81034d
nikdy som nešla na PN-ku po tom, ako som podala ukončenie pracovneho pomeru v skúšobnej dobe a ktoré bolo akceptované.
Len toto som si chcela ujasniť, aby som vedela, či nebudem mať nejakú "fugu" čo sa týka zdravotného poistenia, keďže už nemám zamestnávateľa od zajtrajšieho dňa.
asi sa zle vyjadrujem a ťažko vysvetľujem veci.
@lucinda87 ukoncenie prac pomeru v skusobnejndobe je jednostranny ukon len sa oznamuje vobec ho nemusi nikto akceptovat inak

@lucinda87 ojojojoj toto sa nepytas vazne ze? plati ta, a moze prist kontrola, samozrejme. pn prebera stat. takze musis dodrziavat liecebny rezim. a to si ako chora, ked mas vychadzky? ci dalsia zazracna PN v skusobnej dobe. ....