icon

Môže niekto podať trestné oznámenie bez dôkazov?

dettinadetta
4. feb 2025

Jeden človek si myslí že ho vyhodili kvôli mne v práci.
Ale čo není pravda.
Vyhodili ho s vlastnou vinou.
Viacerí sa naňho žalovali
Vyhráža sa že podá trestné oznámenie.
Môže to urobiť ?
Stalo sa to v zahraničí.

pribinak
4. feb 2025

@dettinadetta už si tu písala viackrát….viackrat sme ti napísali, že len vykrikuje a nemôže ti nič

vanilkovazmrzka
4. feb 2025

Kludne nech poda ;)

dettinadetta
autor
4. feb 2025

@pribinak dobrý večer.
Áno pisala som sem včera, len som nedostala odpoveď nato, že stalo sa to v zahraničí.

A keď podá na mňa trestné oznámenie na SK?
Môžem to dať tak aby to vyšetrovali v Rakúsku ?
Lebo svedkov mám tu

janai1
4. feb 2025

@dettinadetta a aký konkrétny trestný čin sa podľa teba stal?

dettinadetta
autor
4. feb 2025

@janai1 tvrdí že som si vymyslela to čo som povedala šéfke.

A mám aj screenshoty, ktore dokazujú že som pravdu povedala.

jesenzima
4. feb 2025

@dettinadetta ak máš čisté svedomie, nemusí ťa žiadne trestné oznámenie trápiť ...

dettinadetta
autor
4. feb 2025

@jesenzima veď mám.

Len ma to serie ak podá na SK tak musím ísť preto domov.

A nie som blízko od domova.

Keby podá v Rakúsku tak sa aj teším.

Aspoň by sa riadne spálil

pribinak
4. feb 2025

@dettinadetta však trestne oznámenie môže byt podane aj na novom zelande
Takéto trestne oznámenie bude zamietnuté zo stola

januska12323
4. feb 2025

Zablokuj si ho a ber to za vybavené

pribinak
4. feb 2025

Keby chcel dať trestne oznámenie už by ho davno podal ….ale nepodal lebo nie je čo podať

Čo poda? Že Zuza z Malaciek je kamoska s vedúcou a ja nie

viestta
4. feb 2025

Vsak co ak yý ho aj podal na SK? Ked sa to bude vysetrovat tak ta predvolaju a prides na vyslusch. Zas sa kvoli tomu nemusis stahovat domov. A mozno ho ani neprijmu, ked sa to stalo v AT. Ale ak by chcel podat, uz ho davn podal. Len robu bububu a a aj tak je z toho celeho len pokakany a robi machra.

janai1
4. feb 2025

@dettinadetta ja sa pýtam aký trestný čin to je a nie čo on tvrdí.
Nebuď smiešna, stresuješ sa pre neexistujúcu vec

vevesh
4. feb 2025

@janai1 ujma na cti a na majetku.

Autorka, je to slovo proti slovu. Udanie musia prijat aj bez dokazov, ale bez dokazov ho aj hodia do kosa...

dettinadetta
autor
4. feb 2025

@janai1 ja som ani nevedela že preto sa dá dať trestné oznámenie.

Vyhodili ho a riadne situáciu prešetrili

vroni
5. feb 2025

@vevesh, áno, ale príslušná by bola krajina, kde sa imaginárny trestný čin stal a to je Rakúsko a nie Slovensko. Čiže ani tak nie. Tu sa akurát nasprostasty debil vyhráža tým, čo počul v telke a že natrafil na ženu s "prehľadom", tak mu to poslušne žerie a trasie sa. Celé je to sprostosť ako voda v koši, ale autorka je evidentne názoru, že kto hlasnejšie vrieska, má viac pravdu, tak ju nepresvedčis.
A nie, nie je to slovo proti slovu. Aby to mohol byť tento trestný čin, musel by chlap dokázať, že sa mu ujma stala. Ak za ujmu považuje svoje vyhodenie, musel by dokázať, že to bolo na základe nepravdivej výpovede autorky (nie že on si myslí, ale dôkaz, že to tak bolo). A to nemá, takže smola.

vevesh
5. feb 2025

@vroni ano, ale udanie musi policia prijat a ked nebudu dokazy, tak slovo proti slovu a je koniec konania. A nie , nemusi byt krajina, kde sa stal dany cin. Napriklad nemecko stiha obcanov a obyvatelov s tp na uzemi nemecka aj za ciny vykonane mimo svojho uzemia. Neviem, ci je to nemecka specialitka alebo europsky zakon.

vroni
5. feb 2025

@vevesh, príjmu a bez dôkazu hneď aj zamietnu. Keď prídem na políciu nahlásiť, že si mi slohla milión a môj "dokaz" bude, že fakt ten milión nemám (čo je dokázateľne pravda, fakt ho nemám), tak síce moje udanie prijať musia, ale zmietnu ho zo stola bez toho, aby si sa o ňom vôbec dozvedela. Autorom prípad je podobne postavený.
Že podozrivého z nejakého existujúceho trestného činu bude vyšetrovať polícia v mieste tp je jedna vec. Že neprijme podnet o čine v zahraničí zase iná.