icon

Môže niekto so základnými informáciami zneužiť vaše údaje?

9. feb 2024

Ahojte reagovala som na inzerát na moje vysnívané auto.. bavili sme sa s majiteľom o splátkach .. dala som mu základne info : vek, že som bezdetna, že byvam s rodičmi. Mesačný plat cca koľko mávam .. a z akého mesta som.. to sme sa bavili kvôli servisu.. a ešte ma moje cislo ..
potom mi začal dávať návrhy ako to nahodí už do banky atd atd… no som cuvla od toho lebo takéto veci nechcem riešiť cez internet s cudzím človekom .. otázka moja je myslite že z týchto údajov môže nejako zobrať na mňa pôžičku ak to je náhodou nejaký podvodník? Prosím nesmejte sa ja som len zostala trochu vystrašená.. nič iné som mu nepovedala len vyššie spomínané veci

janai1
9. feb 2024

Jasne, že hej. Z informácií ze nemáš deti a tvojho telefónneho čísla fuuu, to hádam aj hypotéku mu dajú ... 🤦‍♀️

autor
9. feb 2024

@janai1 ja neviem ja som sa len zľakla.. nevie moje meno ani kde robím ale zase meno si vie zistiť podľa telefónneho čísla nie?

beata_k
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
9. feb 2024

@beata_k no bavili sme sa či by to schválili v banke

autor
9. feb 2024

@beata_k on vraj sprostredkúva pôžičky ten pan

beata_k
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Autor odpoveď zmazal
janai1
9. feb 2024

Prosím ťa 🤦‍♀️ A keby aj vedel tvoje meno tak čo?
Skus trochu rozum zapojiť. A nabudúce ho použi aj pri reagovani na inzeráty a nevypisuj také somariny

autor
9. feb 2024

Čo vsetko treba pri schválení bezúčelového uveru? Čo by potreboval ešte zistiť aby mu ho dali? V prípade že by to bol fakt podvodník a chcel by si na mňa zobrať teraz úver

madeline1
9. feb 2024

ake cislo? telefonne? nedavala si mu snad cislo obcianskeho, ani rodne cislo...on si moze spravit max analyzu, ci ti vedia poskytnut pozicku, ale on zneuzit tieto udaje nema ako

madeline1
9. feb 2024

V prvom rade sa do banky chodi osobne a taketo dokumenty sa podpisuju na mieste.

janai1
9. feb 2024

Ja neviem v akej dobe žiješ ale nie je absolútne možné aby na teba zobral hocikto úver.

autor
9. feb 2024

@madeline1 nie ani dátum narodenia ani rodné cislo občiansky som nefotila nič… vek čo som mu písala som ešte aj zaokrúhlila nemám ešte toľko čo som mu napísala až o 3 mesiace ale to je jedno… a ma len telefónne cislo z ktorého som mu písala

maminkadeticiek
9. feb 2024

Zadlzit sa uverom kvoli "vysnivanemu"autu,tak to je fasa.Auto nie je ziadna investicia.Je to dopravny prostriedok tak dobre rozmhslaj kym sa zadlzis v dnesnej dobe kvoli rozmaru.Radawj by si si mala riesit byvanie bez rodicov.Trosku mimo temy ale na mieste.

autor
9. feb 2024

@maminkadeticiek ďakujem za info ale toto tu nejdem riešiť .. to keby napíšem ako to bude do budúcna s bývaním by tu zas bola diskusia na 5 strán… chcela som len toto či náhodou nedajbože to ten pan nemôže zneužiť povedala som mu aj výšku platu..

matullienka
9. feb 2024

A ty si myslíš, že na základe tvojho telefónneho čísla a výšky platu mu niekto poskytneme úver, ktorý budeš musieť ty splácať? No tam potrebuje osobné údaje všetky, ty si mu nedala nič veď sa nad tým logicky zamysli. Ešte som nevidela človeka, ktorý požičal peniaze niekomu iba na základe t.č. a výšky platu, nie to ešte nejakú inštitúciu

autor
9. feb 2024

@matullienka popravde vôbec sa nepohybujem v týchto smeroch tak som nevedela… čo vsetko treba na získanie uveru a veľa som ale počula o tom že si zobral niekto na niekoho úver… tak som sa zľakla teraz

matullienka
9. feb 2024

Ten dotyčný potreboval minimálne základné údaje z op naozaj tel.č a výška platu nestačí

autor
9. feb 2024

@matullienka ďakujem ❤️

katie253
10. feb 2024

V prvom rade si daj podpísať zmluvu o kúpe auta. Na obhliadku auta si vezmi nejakého automechanika, aby si nekúpila mačku vo vreci. A uver by som si vybavovala sama v banke. Nie cez nejakého pana, ktorý auto predáva.
Ešte od teba môže chcieť podpísať splnomocnenie na prepis auta na tvoje meno na dopravnom inšpektorátu.

egonsk
10. feb 2024

zacal z teba lakat info, postupne by pokracoval a ochvilu by si mala vybieleny ucet, dlzoby, alebo toho chlapa na krku. ;)