Môže sa po 17. tej chodiť medzi okresmi?
Zdravím včera som sa dopočula zevraj od 17.hodiny už nesmiete ísť medzi okresy už potrebujete papier či idete z roboty alebo take niečo. Správy nepozerám tak neviem čo je na tom pravdy a odkedy to vlastne začalo platiť. Môže mi to niekto ujasniť ? 😀 ďakujem
A neplati to iba od 17.00,ale pocas celeho dna,resp.od 5.00 do 1.00 nasledujuceho dna
Medzi okres sa nesmie cestovat cely den od 5 rano do 1 v noci. Po 20 zakaz vychadzania. Vygoogli si podmienky a vynimky, je to pekne zhrnute na kazdom webe
po 20. hodine mozes vyjst len na vynimky, napr.do prirody - v ciernom okrese len s platnym neg. testom, v ruzovych okresoch aj bez platneho neg. testu, ak sa nieco za tyzden zmenilo, nerucim
@duracellko zmenilo... Po 20 len do prace a k lekárovi. Do prirody nesmies. Je nocny zakaz vychadzania
@evkamotka https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=covi...,
dole su vynimky medzi 5 az 1 hod rano, myslim, ze to je stale tak, ako som pisala od 15. marca sa sprisnilo nosenie respiratorov, 17. hodina nie je vyznacena
@duracellko pardon to nemalo byt tebe

Na pohyb mimo okres potrebuješ mať výnimku plus test. Ak ideš do práce tak potrebuješ mať papier že povaha tvojej práce sa nedá vykonávať formou home Office+ čas odkedy dokedy. Po 20 hod nesmieš ísť von, iba k lekárovi, alebo do práce.