Môže starý rodič mať OČR na dieťa?
Ahojte,len si chcem overiť. Očr na dieťa ak je osoba , ktorá sa o neho normálne stará v nemocnici /chorá si môže vziať aj starý rodič? A potvrdzuje to obvodný lekár rodiča, resp klinika kam pôjdem na zákrok alebo pediater dieťaťa?
ano, moze si zobrat aj stary rodic, aj v takomto pripade. Vystavit by mal pediater dietata.
Ale teda stary rodic - iba za predpokladu, ze pracuje. Ak je to dochodca (a nepracuje), tak na ocr nema narok.
@elanor pracuje samozrejme, tu ide len o to, že nemá dieťa s kým byť 5 dní. Ja mám plánované zákroky na jednodňovke mimo náš okres, budem tam musieť byť tých 5 dní na ubytovni . Dieťa musí s niekým zostať doma a nie je veľmi s kým.
Áno môže.
ano, v takom pripade moze ist stary rodic na ocr
Môže a vystavuje klinika, kde budeš riešiť zákroky
Môže a vystavuje klinika, kde budeš riešiť zákroky
@lilinka88 a nevadí, že je to súkromná klinika ? Skúsim si zajtra ešte zavolať na sociálnu ako to je, fakt si nie som v tomto istá.
Otázne je,či ti súkromná klinika bude ochotná vystaviť očr
Otázne je,či ti súkromná klinika bude ochotná vystaviť očr
@lilinka88 to je tiež dobrá otázka. Písala som mail na sociálnu poisťovňu, počkám kým odpíšu a budem riešiť ďalej.
Ak ide o esteticke zákroky, tam ti očr nedajú určite, to riešiť jedine dovolenkou. Ak by šlo o nejaký napr chirurgický zákrok a vybrala si si súkromnú kliniku, tam by to mohlo ísť, prípadne sa skúsiť opýtať obvodného dr či by in nemohol vystaviť, keď máš odporúčanie na zákrok.
Ale uvidíš čo ti odpíšu z SP
Ak ide o esteticke zákroky, tam ti očr nedajú určite, to riešiť jedine dovolenkou. Ak by šlo o nejaký napr chirurgický zákrok a vybrala si si súkromnú kliniku, tam by to mohlo ísť, prípadne sa skúsiť opýtať obvodného dr či by in nemohol vystaviť, keď máš odporúčanie na zákrok.
Ale uvidíš čo ti odpíšu z SP
@lilinka88 no vôbec neviem ako sa berie konkrétny zákrok. Ide o operáciu očí.

ano, moze si zobrat aj stary rodic, aj v takomto pripade. Vystavit by mal pediater dietata.
Ale teda stary rodic - iba za predpokladu, ze pracuje. Ak je to dochodca (a nepracuje), tak na ocr nema narok.