Môžem darovať auto mame bez problémov so splácaním?
Ahoj mam spotrebný úver z toho som kúpila auto minulý rok splácať všetko mam v poriadku ale môžem to auto darovat mame ? Keď mam spotrebný úver a z toho som cast auta kúpila? Ďakujem
Ak nemáš exekúciu, akúkoľvek, tak môžeš. Spotrebný úver máš určite bezúčelový, banke je jedno, na čo si použila peniaze.
@melanta ano bezucelovy
Policajtovi?
Nie, nepotrebuješ darovaciu zmluvu. Dokonca zo zákona môžeš darovať aj bez písomnej zmluvy, takže už len z tohto dôvodu nie je potrebná. Ak pôjdeš robiť prepis držiteľa vozidla ty, musíš mať splnomocnenie podpísané mamou. A potom ostatné povinné náležitosti (všetko je popísané v linku). Ale darovaciu zmluvu nie.
https://www.minv.sk/?zmena_drzby_vozidla
@melanta prepis by som išla s mamou spolu len sa pýtam ze stačí len môj op mama op a prepis sa vykoná na mieste s tým ze do 3 týždňov príde mame technicak?
Od nás chceli poistku na nového majiteľa. zmluvu neviem, nie som si istá
A keby ho chcem len prepísať na mamu ze ona bude majiteľ ale ja ho budem naďalej využívať ako doteraz .. musím byť držiteľ? Ci môžem len tak na nom jazdiť keď ona bude majitelka
Chceš oklamať poisťovňu kvôli lacnejšej poistke a mama bude platiť za teba pokuty z objektívnej zodpovednosti?
Alebo sa tváriť že si bez majetku?

ak si majiteľ auta môžeš ho darovať hocikomu
nemáš ho na leasing