Môžem ísť na OČR s dieťaťom, ak som pozitívna na Covid-19?
Mám pozitívny samotest. Celá rodina ostávame v karanténe. Môžem sa dať aj na očr s dieťaťom?
Ak ale ty sama nie si očkovaná ani prekonaná takisto musíš nahlásiť svoju karantenu lekárovi. Ak ťa vypíše na PN logicky nemôžeš byt aj na OCR. Nepíšeš bližšie či máš príznaky, atď. U nás najprv išlo dieťa do karantény lebo poz.manzel, potom o 4 dní ja a už predlzovala karanténa aj dieťaťu tým pádom, keďže sme v spoločnej domácnosti.
OCR som ale nežiadala. So sebou som na PN.
@janage som neocko a neprekonana. Aj celá rodina. Očr by mi vyšlo výhodnejšie ako PN, keďže je začiatok mesiaca. Príznaky zatiaľ ako pri chrípke, dúfam, že sa to nebude zhoršovať...
ide skôr o to či chceš doklad o prekonaní a čo v prípade ak budeš mať dlhodobé následky....keďže ty nebudeš nahlásená ako pozitívna ale OČR
chces zneuzit system? no taki ako ty beru peniazom ludom, ktori ich potrebuju viac ako ty a po spravnosti, a nie klamstvom
Musíš ešte rátať aj s tým, že sa môžete nakaziť aj s odstupom 5 dní postupne. Teda dnes ty, manžel až za 4 dní, za ďalšie 4 1. dieťa . Ten posledný nenakazeny bude stále dlhšie v karanténe pretože nakaziť sa môže až od predposledneho.
Kontaktovať tvojho lekára v prípade príznakov je tvoja povinnosť, nie dobrá vôľa.
@janage jasné, kontaktovať môjho lekára určite budem hneď ráno, len či, už keď budeme v karanténe všetci, tak či si nemôžem vziať očr na dieťa 🤔
Ja osobne sa prikláňam k tomu, že pokiaľ si neocko a neprokonana ideš na PN. Ved tu OCR by si ťahala potom koľko? Vyšlo by ti vôbec do 14 dní ak by ste postupne ochoreli 4 na 5 deň? Neviem, ja sa snažím fakt len keď je to nutné brať.
Na tvojom mieste idem PN, ak po 5 dňoch budeš fit. A dieťa stále bude musieť byt v karanténe, potom. by som riešila OCR.
Veď normálne nahlas pozitívne dieťa pediatrovi s tým, že budeš čerpať ocr. Ale zároveň nahlás svoju pozitivitu aj svojmu dr., s tým že mu povieš, že už čerpás ocr. Ak by si so sebou náhodou potrebovala byť dlhšie PN ako 14 dní, vypíše ti PN aj potom.
@lilianka28 tu problém môže nastať ak ona už bude zdravá a dieťa stále v karantene aj po 14dnoch. To už jej tu PN lekár nedá lebo nebude na základe čoho
Normalne mozes byt na OCR , ked dodrzis svoju karantenu resp.izolaciu, vobec nemusis byt ty na PN.. iba svoju pozitivitu nahlas svojmu lekarovi. Je to nemocenska ako nemocenska, logicky ak bolo dieta prve chore a zacala si ocr s nim, tak naco to menit na pn.
@janage pandemicka očr sa dá čerpať pokiaľ choroba trvá. My sme to tak čerpali viac než 14 dní kvôli hygienou zavretej škôlke, pred polrokom
ocr znamena osetrovanie clena rodiny - a ty si pozitivna. ty nie si clen rodiny. ty mas pn-ku.
@vlada2401 ved to je to p... slovensko. skus zit v zahranici. nepracujes take nemas peniaze. slovaci len nebudem pracovat a ako najviac zneuzit system. take co to vyuzivaju- lepsie povedane zneuzivaju na tento prisevok reaguju. lebo taki co to nezneuziva tak ten nebude pisat naspat. takze uz viem kam niekoho zaradit.
klamstvo je klamstvo. aj ked je zabalene v pozlatke
@janage môže po 14 dňoch zobrať 1 deň dovolenku a opäť OČR, prípadne na OČR pôjde manžel
@solemami bože žena ty si mimo ako fakt.Ked sa ti nepáči v zahraničí, tak tam neži,nikto ťa tam nenúti žiť a robiť.Su tu nariadenia a my s tým nič nenarobime.Ja celý život robím,nezneuzivam system.Ja som tiež musela byť v karanténne s dcérkou kôli nariadeniam nie z vlastnej vôle,tak neviem o čom tu trepeš moja drahá.Sa uvedom čo píšeš 😂😉očividne si strašne nešťastná osoba
@lilianka28
dieťa nie je pozitívne, zatiaľ.
Hoci dieťa, nie je pozitívne, pokiaľ nemá výnimku z karantény, je pre neho karanténa povinná, lebo je v úzkom kontakte s pozitívnym. Ak je do 11 rokov, má ten kto sa o dieťa stará nárok na OČR, ak sám nie je na PN. To je celé.
Teda autorka má 2 možnosti Ak je pozitívna sama môže ísť na PN. Ak dieťa musí ostať v karanténe a spĺňa podmienky, môže ísť na OCR. Nemôže však čerpať naraz aj to aj to.

1.nahlasis pediatrovi, že dieťa je v karanténe od tvojho samotestu. Ale pozor nesmie sa na neho vzťahovať výnimka z karantény.
2.vypises na stránke SP formulár. Nepíšeš vek dieťaťa, predpokladám, že je do 11 rokov, neockovane, neprekonane.