Môžem ísť po rodičovskej dovolenke na PN?
Rada by som sa opytala ako to funguje po rodicovskej dovolenke. Vcera som bola na cisteni po missed abort v 11 tyzdni, takze uz sa nam nenarodi druhe dieta, kym bude mat prve tri roky. Ak by sme sa pokusili o dalsie, tak uz budem mat po rodicovskej, ale vzhladom na okolnosti by som bola na rizikovom, bola som aj s prvym a aj teraz, ale dopadlo to takto. Viem ist na pnku po rodicovskej? Alebo musim ist na dovolenku a tak? Ak by som sa chcela vratit do prace, podmienka je, ze si musim vybrat celu dovolenku a znovu prejst skolenim, ak budem tehotna urcite ma skolit nebudu. Ano, viem, ze to nemusi vyjst. Ale keby ano, viem ist na pnku? Dakujem za odpoved.
Áno, môžeš. Aj hneď od nasledujúceho dňa
@lilinka88 jeej super sprava, fakt sa mi vsetky plany zrutilina nevedela som, co teraz. Takze normalne ma vypise lekar a mozem ist na pn
Áno,len treba všetko nahlásiť v práci, ukončiť RD a hneď ďalší deň môže byť PN
@lilinka88 dakujem pekne, a teda nemusim cerpat dovolenku? Resp. Ma vyhodu ju vycerpat po tejto.prvej rodičovskej? Neprepadne mi alebo nieco take?
Z hľadiska nemocenskej dávky nie je žiadna výhoda ju čerpať. A myslím,že prepadnúť by nemala, keďže ju kvôli PN nemôžeš čerpať,ale nie som mzdárka, tak neviem naisto

Myslím, že si najprv musíš obnoviť nemocenské