Môžem ísť po rodičovskej dovolenke na PN?
Rada by som sa opytala ako to funguje po rodicovskej dovolenke. Vcera som bola na cisteni po missed abort v 11 tyzdni, takze uz sa nam nenarodi druhe dieta, kym bude mat prve tri roky. Ak by sme sa pokusili o dalsie, tak uz budem mat po rodicovskej, ale vzhladom na okolnosti by som bola na rizikovom, bola som aj s prvym a aj teraz, ale dopadlo to takto. Viem ist na pnku po rodicovskej? Alebo musim ist na dovolenku a tak? Ak by som sa chcela vratit do prace, podmienka je, ze si musim vybrat celu dovolenku a znovu prejst skolenim, ak budem tehotna urcite ma skolit nebudu. Ano, viem, ze to nemusi vyjst. Ale keby ano, viem ist na pnku? Dakujem za odpoved.
@lilinka88 jeej super sprava, fakt sa mi vsetky plany zrutilina nevedela som, co teraz. Takze normalne ma vypise lekar a mozem ist na pn
@lilinka88 dakujem pekne, a teda nemusim cerpat dovolenku? Resp. Ma vyhodu ju vycerpat po tejto.prvej rodičovskej? Neprepadne mi alebo nieco take?
Z hľadiska nemocenskej dávky nie je žiadna výhoda ju čerpať. A myslím,že prepadnúť by nemala, keďže ju kvôli PN nemôžeš čerpať,ale nie som mzdárka, tak neviem naisto

Myslím, že si najprv musíš obnoviť nemocenské