icon

Môžem odmietnuť ponuku z úradu práce?

jdkjskj
9. jan 2026

Ahojte, viete prosím ako to funguje s odmientnutím ponuky z urdadu práce? Môžem vôbec odmietnuť, alebo musím prijať to, čo mi ponúkli? dakujem pekne 🙂

Strana
z2
anonym_8cb3e4
9. jan 2026

@jdkjskj preco chces odmietnut? Na pohovor musis ist. Ak ta budu chciet zamestnat a ty odmietnes, vyradia ta.

januska12323
9. jan 2026

Ty nemôžeš odmietnuť inak ťa vyradia. Musí ťa odmietnuť zamestnávateľ.

a0
9. jan 2026

Na pohovore si môžeš dať nenápadne vyšší plat, než je adekvátny danej práci, alebo požiadať, či môžeš chodiť skôr domov, lebo máš deti a pod. 🙂 ale odmietnuť nemôžeš

parvinka0001
9. jan 2026

Nástup na jeden deň a dáš výpoveď

anonym_12e9a9
9. jan 2026
@a0

Na pohovore si môžeš dať nenápadne vyšší plat, než je adekvátny danej práci, alebo požiadať, či môžeš chodiť skôr domov, lebo máš deti a pod. 🙂 ale odmietnuť nemôžeš

@a0 môžeš si dat aj nápadne. Ja som si dala o pár stoviek viac, mala som iba dve ponuky za pol roka

done
9. jan 2026

@jdkjskj Aké vhodné pracovné miesto mi môže ponúknuť sprostredkovateľka?
Ponuka vhodného zamestnania zohľadňuje Váš zdravotný stav, prihliada na niektorú z Vašich kvalifikácií, odborné zručnosti alebo druh doteraz vykonávanej práce. Vhodné zamestnanie je aj také, v ktorom týždenný pracovný čas nie je kratší ako polovica z ustanoveného týždenného pracovného času.

gondyo
9. jan 2026

Na pohovor musíš íst..tam sa opýtajú kto nemá záujem alebo komu nevyhovuje pracovná doba a pod...

anonym_d669d3
9. jan 2026

@jdkjskj si v evidencii upsvar lebo hľadáš prácu, predpoklam. Tak oni ti našli prácu, na to tam sedia a tebe sa ešte neľúbi?

anonym_5f3dfb
9. jan 2026
@anonym_d669d3

@jdkjskj si v evidencii upsvar lebo hľadáš prácu, predpoklam. Tak oni ti našli prácu, na to tam sedia a tebe sa ešte neľúbi?

@anonym_d669d3 prepáč ale často sú to ponuky úplne odveci, raz za 25 rokov som bola na UP, mala som vypísané čo hľadám, a ponúkali mi úplne odveci profesie

anonym_ac7eb4
9. jan 2026

@jdkjskj myslím, že dosť závisí aj od pracovníčky. Mňa sa normálne pýtala, že ak by som chcela.. a keď som niečo fakt nechcela, tak som povedala nie, samozrejme slušne. Aj som na narovinu povedala, že na 3 smeny nepôjdem (viem, že by som to fyzicky ani psychicky nedala).

anonym_741241
9. jan 2026

Závisí od pracovníčky ale aj od tvojho bydliska. Či môžeš odmietnuť? Kamoške -bývalej manažérke medzinárodne pôsobiacej firmy po tom ako dala výpoveď (syndróm vyhorenia) ponúkli z ÚP miesto predavačky v domácich potrebách - toto razantne odmietla s tým, že si želá prácu primeranú jej vzdelaniu a skúsenostiam a dali jej pokoj kým si niečo nenašla sama a nevyradili ju z evidencie.
Takže komenty o tom ,,prečo sa ti neľúbi, že ti niekto našiel pracu" si nevšímaj, tie ponuky sú fakt odveci. Raz som tu čítala v diskusii ako jednej žene- matke malých detí našli prácu v úplne inej časti Slovenska.. odmietnuť sa podľa mňa dá, pokiaľ máš relevantný dôvod a normálnu pracovníčku

anonym_bec69b
9. jan 2026
@anonym_d669d3

@anonym_d669d3 treba si uvedomiť aj druhú stranu mince- tieto ponúknuté zamestnania sú veľakrát u podivných zamestnávateľov, ktorí nevyplácajú mzdu, majú miliónové dlhy v poisťovniach, a podobné pochybné praktiky. Takže sa daj do kľudu.
Ja som tu raz tiež tak písala, či by ľudia vzali takú prácu u takeho zamestnávateľa, a drvivá väčsina odpovedajúcich napísala nie, v žiadnom prípade.

ankare
9. jan 2026

@jdkjskj Chod na pohovor a normálne im povedz, že o tú pracu nemáš zaujem, poslali Ťa tam nasilu. Do novej práce Ťa neprijmu a ÚP bude zahojeny.

bomba36
9. jan 2026
@anonym_bec69b

@anonym_d669d3 treba si uvedomiť aj druhú stranu mince- tieto ponúknuté zamestnania sú veľakrát u podivných zamestnávateľov, ktorí nevyplácajú mzdu, majú miliónové dlhy v poisťovniach, a podobné pochybné praktiky. Takže sa daj do kľudu.
Ja som tu raz tiež tak písala, či by ľudia vzali takú prácu u takeho zamestnávateľa, a drvivá väčsina odpovedajúcich napísala nie, v žiadnom prípade.

@anonym_bec69b to bol ten kde ste museli odložiť mobily do trezoru a dostali by ste ich na konci zmeny?

anonym_bec69b
9. jan 2026
@bomba36

@anonym_bec69b to bol ten kde ste museli odložiť mobily do trezoru a dostali by ste ich na konci zmeny?

@bomba36 nie

saxana000
9. jan 2026

Pri nastipe na UP si snad zadavala kriteria aku pracu hladas.zameranie platove podmienky aj pracovnu dobu ak je to uplne odveci toho co hladas povedz to tetuske za okienkom nech sa do tych papierov pozrie poriadne.ak bude trvat na pohovore tak to este raz preber s potencionalnym zamestnavatelom do

muzula
9. jan 2026

ja som bol kedysi v praveku na UP asi tri mesiace a vyradili ma, pretoze pracovnicka sa mi pokusala vnutit pracu pumpara co som odmietol

anonym_d669d3
9. jan 2026
@anonym_bec69b

@anonym_bec69b ale nech ide autorka na pohovor, veď tam posielajú X uchádzačov, a to sa dá tam docieliť aby ju neprijali (dostala navod) či dať výpoveď v skúšobnej dobe. Nie hneď odmietať ponuku na úrade.
Ak niekto nevie rozoznať pojem prijatie ponuky na pohovor a zostať pracovať roky v neserióznej firme, , tak toho mi je ľúto

anonym_bec69b
9. jan 2026
@anonym_d669d3

@anonym_bec69b ale nech ide autorka na pohovor, veď tam posielajú X uchádzačov, a to sa dá tam docieliť aby ju neprijali (dostala navod) či dať výpoveď v skúšobnej dobe. Nie hneď odmietať ponuku na úrade.
Ak niekto nevie rozoznať pojem prijatie ponuky na pohovor a zostať pracovať roky v neserióznej firme, , tak toho mi je ľúto

@anonym_d669d3 to si celkom otočila teraz. O 180 stupňov. Nedalo sa to napísať v tvojom predošlom komentári takto? Musela si si kopnúť?

anonym_210d59
9. jan 2026
@parvinka0001

@parvinka0001 vyborne rady davas, ozaj

anonym_99d911
9. jan 2026

treba si na úrade všetko preveriť. Bol som v minulosti na UP a ponúkli mi prácu predavača textilu. Nechápal som, nakoľko mám ukončenú fakultu architektúry. V PC mali však uvedenú obchodnú akadémiu. Niekto na úrade pri nahrávaní údajov z tlačiva nedával pozor.

marsmykkok
9. jan 2026
@parvinka0001

@parvinka0001 Akurát že potrebuješ lekársku prehliadku čo stojí aj 50 eur, niekde aj zdravotný preukaz čo stojí dalších 50 a väčšina firiem to preplatí iba potom vo výplate ak ostaneš robiť. Teda vycáluješ stovku u lekára len tak-aby si sa udržala na úrade práce čo výhra nie je tiež.

parvinka0001
9. jan 2026
@anonym_210d59

@anonym_210d59 a čo je natom keď tam nechce robiť asi .či radšej nech ju vyradia ?

parvinka0001
9. jan 2026
@marsmykkok

@parvinka0001 Akurát že potrebuješ lekársku prehliadku čo stojí aj 50 eur, niekde aj zdravotný preukaz čo stojí dalších 50 a väčšina firiem to preplatí iba potom vo výplate ak ostaneš robiť. Teda vycáluješ stovku u lekára len tak-aby si sa udržala na úrade práce čo výhra nie je tiež.

@marsmykkok nie vsade,niekde dajú čas že dokedy si na urobiť .

parvinka0001
9. jan 2026
@anonym_210d59

@anonym_210d59 čo si jej poradila ty by ma zaujímalo ? Radšej neísť na pohovor ? Alebo ....rada si to prečíta. .....ty by si hneď bežala keby tá niekde poslali kam nechceš .

petulda333
9. jan 2026
@anonym_d669d3

@anonym_d669d3 aj mne nasli pracu...a nelubilo sa mi to...poslali ma na pohovor,obchod,pracovnu dobu by mi dali aku chcem. Minimalka,vp vedlajsej dedine....akurat obchod uprostred romskej osady. Jasne,ze som odmietla

marsmykkok
9. jan 2026
@parvinka0001

@anonym_210d59 čo si jej poradila ty by ma zaujímalo ? Radšej neísť na pohovor ? Alebo ....rada si to prečíta. .....ty by si hneď bežala keby tá niekde poslali kam nechceš .

@parvinka0001 Proste na rovinu povedať, že poslali ma z úradu, hoci si veľmi tú prácu predstaviť robiť neviem, ale odmietnúť nemôžem lebo ma vyradia, takže ak ma budete chcieť musím to prijať... Niekde napíšu že nevyhovuje, niekde proste príjmu. Ale každopádne ak niekto je dlhé mesiace na úrade práce a hľadá prácu snov nech je dobrovoľne nezamestnaný a platí si zdravotku sám, neviem prečo by sme mali ako daňoví poplatníci platiť takýmto ľudom čo sú roky na úrade práce lebo žiadna práca sa im nepáči...

anonym_210d59
9. jan 2026
@parvinka0001

@anonym_210d59 a čo je natom keď tam nechce robiť asi .či radšej nech ju vyradia ?

@parvinka0001 ked nastupi do prace, musi sa dat vyradit z uradu a tam sa moze prihlasit znova az o 6 mesiacov. pokial sa nebavime o brigade do 40dni do roka

anonym_210d59
9. jan 2026
@marsmykkok

@parvinka0001 Proste na rovinu povedať, že poslali ma z úradu, hoci si veľmi tú prácu predstaviť robiť neviem, ale odmietnúť nemôžem lebo ma vyradia, takže ak ma budete chcieť musím to prijať... Niekde napíšu že nevyhovuje, niekde proste príjmu. Ale každopádne ak niekto je dlhé mesiace na úrade práce a hľadá prácu snov nech je dobrovoľne nezamestnaný a platí si zdravotku sám, neviem prečo by sme mali ako daňoví poplatníci platiť takýmto ľudom čo sú roky na úrade práce lebo žiadna práca sa im nepáči...

@marsmykkok vela zien je chamiznych, dostava maximalne podpory lebo si cerpali len 1 den po rodicacku, tak co sa cudujeme. ze sa im nechce do prace.

Strana
z2