icon

Môžem podať trestné oznámenie na bývalého nájomníka?

tibsi1998
3. aug 2025

Dobrý deň,
Mám takúto situáciu. Mal som nájomníka v dome ktorému som vypovedal zmluvu nakoľko neplatil riadne nájomné. Odovzdal nám kluce. Išli sme skontrolovať dom, a našli sme ho v dezolátnom stave, našli sme stopy drog a zmizlo mi z domu vybavenie ktoré malo hodnotu cca. 2000 EUR ktoré určite predal. Môžem v tejto situácii podať na neho trestne oznámenie ? Mali ste niekto podobný prípad ? Áno viem, dá sa to dať na súd a vymáhať si náhradu škody, len ma zaujíma či môžem ísť aj cez trestne oznámenie. Ďakujem pekne za odpoved

sweet20
3. aug 2025

@tibsi1998 skoda, ze ste tam nesli to skontrolovat skor, ale zavolala by som policiu

tibsi1998
autor
3. aug 2025
@sweet20

@tibsi1998 skoda, ze ste tam nesli to skontrolovat skor, ale zavolala by som policiu

@sweet20 ono ja som to chodil kontrolovať len posledné 2 mesiace nie, lebo sme mali aj doma toho veľa ohľadom rekonštrukcie a atd. :/ políciu som zavolal, došli ale nijak ich to nezaujímalo. :/

spongebob1
3. aug 2025

@tibsi1998 Zbytocna namaha. Fetak kradne, aby mall na drogy. Inac je holy, bosy. Peniaze neuvidis a ani v to nedufaj.

nika11103
4. aug 2025

Ja tomu nerozumiem , Vy ste si nešli po kľúče do bytu a na kontrolu ? On Vám len odovzdal kľúče niekde vonku na ulici ?

sweet20
4. aug 2025
@nika11103

Ja tomu nerozumiem , Vy ste si nešli po kľúče do bytu a na kontrolu ? On Vám len odovzdal kľúče niekde vonku na ulici ?

@nika11103 ani ja tomu nerozumiem. Byva tam niekto , s ktorym si problemy a on to neide skontrolovat... neviem ci v tomto policia pomoze, nakolko si "mozes za to sam". Mal si to ist skontrolovat ak ti kluce daval... vzdy sa to robi tak, ze ak ten clovek odchadza, pozries byt a vrati ti kluce

anonym_7dde3f
4. aug 2025
@spongebob1

@tibsi1998 Zbytocna namaha. Fetak kradne, aby mall na drogy. Inac je holy, bosy. Peniaze neuvidis a ani v to nedufaj.

@spongebob1 nie je to zbytočná námaha. Nás okradol tiež feťák. Súd ho odsúdil, musel absolvovať liečenie a po liečení mu bolo nariadené riadne sa zamestnať a dlh splatiť inak väzenie. Všetko splatil ešte aj to dlžné nájomné

sweet20
4. aug 2025
@anonym_7dde3f

@spongebob1 nie je to zbytočná námaha. Nás okradol tiež feťák. Súd ho odsúdil, musel absolvovať liečenie a po liečení mu bolo nariadené riadne sa zamestnať a dlh splatiť inak väzenie. Všetko splatil ešte aj to dlžné nájomné

@anonym_7dde3f to prvykrat pocujem

melanta
4. aug 2025

Vždy, keď mi končí nájomník, odovzdáva mi kľúč v byte, urobíme obhliadku bytu, poškodenia spíšeme a odfotíme, odpíšeme a odfotíme stav meračov. Toto si neurobil? Prečo?

spongebob1
4. aug 2025
@anonym_7dde3f

@anonym_7dde3f Tak to je jeden z mala, ktory sa dostanr na liecenie, uspesne vylieci a plati. Vacsina robi na cierno, popripade poziada o osobny bankrot.