Môžem robiť maturitné skúšky počas PN?
Dobrý deň, mala by som takú otazku dneska som sa dostala na pn, do 17.03 som vypísaná. Studujem externe-pomaturitné študium. Budúcy týždeň 11-12 mam maturitné škúšky, neviete ako je to keď som na pn a maturitné škúšky tiež nechcem vynechať. Či existuje nejaká výnimka? Ďakujem vopred za odpoveď 🙂
@martikabrindzak mas vychadzky pocas pn? A co ukoncit pn pred terminom maturity? Porad sa s lekarom, ktory pn vystavil.
@elenatomasova ano, mas pravdu. Ale tiez sa moze stat, ze kontrola to vyhodnoti uplne inak. Napriklad tak, ze ako moze byt pacientka pn a zaroven byt dostatocne zdrava na to, aby isla na maturitu.
@martikabrindzak ukoncit pn na ten jeden dva dni zobrat si dovolenku alebo paragraf na dany den a potom opat pn ja som tak musela prerušiť pn pri svadbe ;) inac moze byt zamietnuta ak náhodou by nejak niekto na to prisiel
@martikabrindzak jasne, chapem. Zavolaj lekarke a preber to s nou. Potom uvidis, co s tym.
v pripade PN môžeš ísť na náhradný termín. Ten je 8.-11.4.
Akože, dá sa, ale je to na ochote doktora. Ja som mala pred rokmi situáciu že som bola PN a mala som termín na úrade, tak som zavolala dr a ten mi na ten deň vydal potvrdenie, že som akože bola uňho na kontrole. Aj to z poisťovne potom odo mňa pýtali, takže určite sa neoplatí to neriešiť. Buď takto alebo ako píšu vyššie - ukončiť a potom zas obnoviť.
@elenatomasova a čo majú pochopiť, že na maturity zrazu nie je PN a môže behať kade tade?
ako sa pise vyssie, na maturitu je aj nahradny termin, presne pre taketo pripady
si zamestnana? lebo ak ti socialna poistovna neplati PN naco by chodili na kontrolu? Poznam ludi co normalne chodili aj na VS na skusky pocas PN normalne
@martikabrindzak rozumiem, ja by som na maturitne skusky isla, pn este nemozes ukoncit do terminu?

@martikabrindzak to by si mala ísť ja si myslím,že aj keby ti prišla kontrola tak by to pochopili.