icon

Môžem sa evidovať na úrade práce pri práci na dohodu?

nataly124
12. máj 2025

Ahojte, o dva týždne štátnicujem a teda už nebudem študentkou. Zároveň popri štúdiu brigádujem vo firme, v ktorej by som chcela ostať aj naďalej popri inom zamestnaní. Avšak to budem musieť zmeniť zmluvu z brigádnickej na dohodu o vykonaní práce. Môžem sa evidovať na úrade práce aj keď vykonávam prácu na dohodu? S tým, že viem že nemôžem takto odrobiť viac ako 40 dní, to by som si dala pozor.

Zamestnať by som sa chcela čím skôr, avšak obávam sa, že ako absolvent budem mať problém si hneď niečo nájsť, preto ten úrad práce. Kým by som si niečo našla, chcela by som takto „brigádovať“ nech mám nejaké peniažky. Ale neviem úplne ako to funguje, či by s tým nebol problém.

Taktiež ma zaujíma, že keď niekto nespraví štátnice a opakuje to v lete, či je počas toho obdobia stále považovaný za študenta alebo už nie.

lindous
12. máj 2025

Pozor aj na sumu, nie len dni... ak tam máš dobrý príjem, je na zváženie zostať dobrovoľne nezamestnaná, sama si platiť poistenie a nemať obmedzenú dohodu... na TPP si sa tam nepýtala?.. a áno, študentom prestávaš byť štátnicou, čiže ak opakuješ v auguste, si to obdobie medzi tým stále študentom...

nataly124
autor
12. máj 2025
@lindous

Pozor aj na sumu, nie len dni... ak tam máš dobrý príjem, je na zváženie zostať dobrovoľne nezamestnaná, sama si platiť poistenie a nemať obmedzenú dohodu... na TPP si sa tam nepýtala?.. a áno, študentom prestávaš byť štátnicou, čiže ak opakuješ v auguste, si to obdobie medzi tým stále študentom...

@lindous Na TPP tam bohužiaľ zostať nemôžem, keby sa dá tak by som si to vybavila. Ten príjem je skôr taký na menšie privyrobenie si keby tam zájdem 3-4-krát do mesiaca. Čiže bolo by to ideálne popri nejakom zamestnaní na plný úväzok.

A ďakujem, aj keď sa aktívne venujem príprave, bojím sa že to nedám, tak aj nad týmto som rozmýšľala či budem študentka.

melanta
13. máj 2025
@nataly124

@lindous Na TPP tam bohužiaľ zostať nemôžem, keby sa dá tak by som si to vybavila. Ten príjem je skôr taký na menšie privyrobenie si keby tam zájdem 3-4-krát do mesiaca. Čiže bolo by to ideálne popri nejakom zamestnaní na plný úväzok.

A ďakujem, aj keď sa aktívne venujem príprave, bojím sa že to nedám, tak aj nad týmto som rozmýšľala či budem študentka.

@nataly124 pozor, nejde o 40 odpracovaných dní ale o dni trvania dohody. Takže ak za mesiac odpracuješ iba 3 dní, počíta sa ti 30/31 dní trvania. Čiže necelý mesiac a pol môžeš mať dohodu popri úrade práce.

nataly124
autor
13. máj 2025
@melanta

@nataly124 pozor, nejde o 40 odpracovaných dní ale o dni trvania dohody. Takže ak za mesiac odpracuješ iba 3 dní, počíta sa ti 30/31 dní trvania. Čiže necelý mesiac a pol môžeš mať dohodu popri úrade práce.

@melanta Toto mi bolo na stránke úradu práce nejasné, ja som to pochopila tak že dohoda môže trvať aj rok, ak človek odpracuje iba 40 dní. Ďakujem za vysvetlenie, hneď mám v tom viac jasno