icon

Môžem si nechať po svadbe len svoje priezvisko?

27. jún 2025

Môžem si nechať po svadbe len svoje priezvisko? A manžel len svoje ? V skratke každý sa budeme volať stále rovnako len sa zoberieme?...nepýtajte sa prečo, chceme to tak 🙂

zalka
27. jún 2025

Môžeš

luliu
27. jún 2025

Áno

katkaseiner
27. jún 2025

ano mozes, kolegyna si kvoli pracovnym vizam vobec nemenila meno, teraz si ho menila po asi 3 rokoch od svadby.. proste ked si to rozmyslis, stale to vies urobit neskor

isis234
27. jún 2025

Samozrejme a majú to tak viacerí

zuzanka.zuzu
27. jún 2025

a prečo to tak chcete? (sorry, vraj sa nemáme pýtať, nuž 😂)

denkabemommy
27. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu Jedna kamoska si nechcela meniť kvôli tomu, že sa jej nepáčilo priezvisko jej muža 🤣. Ale teda napr druhá kamoška, preto že je lekárka a všetky doterajšie práce má pod starým menom a nechcelo sa jej každému vysvetľovať, že je to jej práca, ľuďom tiež, že je to stále tá istá Dr, len ma iné priezvisko 🙂🤷🏼‍♀️

jaskolka
27. jún 2025

Áno,je to možné,len sa musíte dohodnúť, aké priezvisko budú mať deti

ukgirls
27. jún 2025

ano ale muz iste bude chciet dat dietatu jeho priezvisko a tym padom ty budes ta "ina" ..

vroni
27. jún 2025

Áno, aj my to tak mame

tahomi
27. jún 2025

Jasne, poznam take dva manzelske pary. Je to bez problemov takto realizovatelne

doriiis
27. jún 2025

Keď sa raz vydám aj ja si nechám svoj priezvisko.Muzove sa mi nepáči.

marca12
27. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu Mne sa nepacilo muzove priezvisko a hlavne v praci ma poznali pod rodnym menom. Mam taku profesiu,kde si budujes svoje meno. Bolo tazke zvyknut si na nove.

maranco
27. jún 2025

Môže manžel prijať aj tvoje priezvisko a deťom dáte potom spoločné priezvisko rodiny.

sara07
27. jún 2025

ano môže , zadávate to už na matrike , poznám také páry , síce musia občas vysvetlovat že su manželia ale to už teraz fakt len občas

bessie12
27. jún 2025

Môžeš. Ja som si nechala aj svoje rodné, ale zároveň som prijala aj manželove priezvisko.

thirstymonk
27. jún 2025

Úplne v pohode. Na tej zápisnici sa píše dohoda o priezvisku a o priezvisku detí... tam môžeš napísať čo len chceš, môžete sa kľudne po svadbe volať on Hetfield a ty Sklodowska, ak chcete. Nikdy nie je napísané, že žena sa musí volať po mužovi, nie je na to zákon, je to len náš blbý skostnatelý zvyk.

thirstymonk
27. jún 2025
@maranco

Môže manžel prijať aj tvoje priezvisko a deťom dáte potom spoločné priezvisko rodiny.

@maranco Tak som urobil ja

sara07
27. jún 2025
@thirstymonk

@maranco Tak som urobil ja

@thirstymonk dakedy bolo normálne že si muž zobral manželkine rodné , zvlášt ked sa priženil a v rodine nebol syn , to len teraz sa to rieši ako keby si neviem čo urobil

miriamzba
27. jún 2025

Samozrejme, už sa sociku sa to dalo

thirstymonk
27. jún 2025
@sara07

@thirstymonk dakedy bolo normálne že si muž zobral manželkine rodné , zvlášt ked sa priženil a v rodine nebol syn , to len teraz sa to rieši ako keby si neviem čo urobil

@sara07 Presne tak to aj riešilo celé okolie, neveriacky na mňa kukali, dokonca po svadbe, keď som doniesol zastupujúcej tetke na USPVAR svoje maturitné vysvedčenie so starým menom, tak na mňa vybehla, že "neviem, či sa to bude Zuze (to bola moja tetka) páčiť"... a ja som jej na to povedal- drahá pani, na tieto veci máme zákon a či sa to Zuze bude, alebo nebude páčiť ma absolútne nezaujíma, musí to zožrať a hotovo.