Môžem zaplatiť daň z príjmu dvomi splátkami?
Dobry den chcem sa spytat ci dan z prijmu mozem zaplatit aj 2 splatkach alebo sa musi naraz do 31.3.? Este sa chcem spytat ci 100€ uctovnikovi za spracovanie danoveho je vela alebo je to primerana cena? Dakujem
Vyjadrím sa iba k cene za DP, cena sa odvíja od lokality a od pracnosti,takže to môže byť veľa a aj nemusí
100€ je strašne veľa, aj môj muž tolko platí každý rok, a to ma iba jednoduche uctovnictvo tento rok sme si povedali ze uz nebudeme niekomu davat za taku primitivnu pracu 100€ doma sme sa spolu nad tym potrapili a mali sme to hotove za 1,5 hodiny buduci rok to budeme vediet spravit za pol hodinu, taka uctovnicka skusena to musi mat aj skor a vypyta si za to 100€... pokial mas aj ty jednoduche uctovnictvo a nechce sa ti vyhadzovat peniaze do vzduchu tak si sprav sama na youtube je vela navodov ako na to, navyše cez financnu spravu je to uplne jednoduche 🤗
@simonika159 áno uctovnictvo je veľmi primitívna práca. Samozrejme žartujem. Kto povie,že uctovnictvo a zostavenie daňového priznania je primitívna práca, absolútne nevie,čo táto práca obnáša.
@simonika159 máte jednoduché účtovníctvo,paušálne výdavky alebo daňovú evidenciu?
Ked neviete zaplatit podajte si odklad podania danoveho priznania do 30.6. Dovtedy si usetrite peniaze na uhradu dane. Cena sa odvija od lokality, druhu danoveho priznania a od poctu dokladov. A neodporucam to robit podľa youtube nakolko kazde uctovnictvo je ine a urcite treba znalost účtovných a danovych zákonov. A suhlasim uctovnictvo nie je primitivna vec. Robim to 15 rokov a urcite sa to neda nastudovat podla videa na YouTube.
@anos18 chces povedat ze danove priznanie ked si vedies len jednoduche uctovnictvo je velmi zlozite? Tak to sa asi do uctovnictva moc nevyznas... nepovedala som ze uctovnictvo je primitivne, povedala som ze muž si vediet len čisto jednoduche uctovnictvo, bez evidencii a uctovnicka na dedine od neho pytala kazdy rok 100€ pritom mal jednoduche uctovnictvo s 12 fakturami, spravila som mu danove ja a bola to robota na chvilu takze ano v tomto našom pripade mi suma prišla primitivna, tolko by som sa hanbila za to pytat
@simonika159 vediete peňažný denik?
@simonika159 a keď robíš jednoduché účtovníctvo, zostavili ste aj účtovnú závierku?
@anos18 neviete čítať? Písala som o jednoduchom uctovnictve a takisto som autorke napisala že v pripade ak si vedie jednoduche uctovnictvo..
@simonika159 viem čítať. Kto vedie jednoduché účtovníctvo,tak sa považuje za účtovnú jednotku,zostavuje účtovnú závierku a daňové priznanie
@simonika159 a nie,moc sa do účtovníctva asi nevyznám😁 robím účtovníctvo od r.2011 a predtým som robila už ako 20 rocna a stále sa necítim ako majster sveta, pretože viem,aká je to náročná praca
@simonika159 jednoduche uctovnictvo mi plati 100EUR mesacne :D jeden eshop aj 500-700... tak ake vela? dokonca JU je vo vela pripadoch este zlozitejsie ako PU. Kym sro mi zbucha aj asistentka a ja dotukam uzavierkove veci a prekontrolujem, JU si musim urobit sama, lebo to je neodkontrolovatelne (hlavne ak mam zobrt aj nejaku zodpovednost za vysledok, tak to proste musim urobit sama). A ukony su tam uplne take iste ako pri PU.
A nejde len o to AKE uctovnictvo sa vedia, aj ziadne sa nemusi, moze ist aj danovu evidenciu, aj o ucto iba s pausalnymi vydavkami.. aj to moze byt drahsie, ak je tak viac dokladov, uctovnych pripadov.. mam danovu evidenciu kde SZCO zaplati tiez 100eur mesacne...
@anos18 a účtovné smernice, uctovne knihy a inventarizácia majetku a zavazkov, zostavenie uctov. Zavierky.
@anos18 tak presne tak
Ja som na tom podobne. Ani po 15 rokov si netrufnem povedať ze je to primitivna a jednoduchá praca.
@sylvinka08 áno 😁 ale tu pani @simonika159 je odborníčka 😁
@anos18
Je to smutne. Preto aj ludia beru takto nasu pracu ze co na tom môže byt tazke vsakze. Ved len hlupe nahadzovanie cisel.
Autorka, dan musis zaplatit do 31.3. (alebo aky termin bude stanoveny, mozu to aj posunut ako minuly rok), ale mozes si to aj podelit, ak chces teraz zaplatit nieco mozes, ale do 31.3. to musi byt uhradene.
Co sa tyka odkladu, cize ak chces platit neskor, na to dajte pozor, kvoli odvodom - ak platite minimalne, tak to samozrejme netreba riesit.
Cena za danove priznanie, zalezi od faktorov ako pisu osatne zienky. Este by som povedala, ze je to fajn, u nas aj DP Acko vypisuju uctovnicky tak za 30-50EUR, pritom sa tam iba vypisu udaje z potvrdeni (tiez sa neda pausalne povedat cena, ekd niekto moze mat prijmy aj z afriky, kopec inych prijmov.. iny donesie dva papieriky od SK zamestnavatela).
@sylvinka08 stavím sa,že keby pozriem to daňové,budú tam chyby. Robia paušál,vyplnili tabuľku 1b? Robia danovu evidenciu, vyplnili tabuľku 1a? To by som bola zvedavá. A teraz usmernenia k tým korona prispevkom
@simca06022011 ja robím napr.DPA za 15-20. Ale to je u nás, v BA určite o dosť viac
@ivkazba 70 eur za 18 faktur a pausalne vydavky? Ved to si viete lahko naklikat v systeme financnej spravy...ono to same rata
Účtovníctvo je nezaplatena práca a 100,- za rok je primitívne malo....to,že si to ty zvládla za 1,5 hodiny neznamená,že to máš urobené tak ako to má byť.....keďže píšeš o jednoduchom účtovníctve,predpokladám,že si si urobila knihu výslych faktúr, knihu doslych faktúr, knihu ostatných záväzkov, knihu pokladne, atd. ...a samozrejme najdôležitejší peňažný denník a v neposlednom rade komplet účtovnú závierku s inventarizaciou. Samozrejme nesmieme zabudnúť na knihu DHM a ďalšie. To ty ale zrejme veľmi dobre vieš.
@sylvinka08 vies, ono ich to prejde po par danovych kontrolach :D my sme mali par klientov, co utekali roky k lacnejsim a somrali kazdy mesiac, dokonca presne 2 mame takych co ich manzelky vyplakavali nad fakturou za rocne ucto a potom s prosikom rekonsturkcie uctovnictva sa riesili. Kolko uctovnikov ani neda riadne vystupy, nesedia zavierky, nesedi nic... par pokut, vyhodenych vydavkov, dodanenie a je to. A hned manzelky podnikatelov, ktorym je 100EUR rocne za DP, stichnu doma ;)
@anos18 no ja nie... ani pocitac kovli 15euram by som nezapla, pretoze mam vela prace. a este ak to mam niekomu vytlacat, odsediet s tym dajme tomu polhodinu-hodinu..
A k danovemu na FS, to tlacivo je dost blbovzdorne, ak to pekne zaradom robia, to ich nepusti bez vypisania toho co treba a upozornuje aj na to co tam nema byt. Ak to maju naozaj jednoduche a par faktur, platby odvodov.. tak naozaj nemusia nahanat uctovnicku ale ani viest JU 🙂
Druha vec ak ma zavazky vediet, pohladavky a zasoby.. to nemoze ziadna uctovnicka urobit v akomkolvek uctovnictve za hodinku ako si to tuto pani odbornicka predstavuje :D hodinu mi kolkokrat trva len papiere roztriedit a rozkukat sa co vobec ten clovek robi, co bude aky naklad pre neho a ake ma ucty a tak a kolko krat az pri praci zistim, ze ma leasign, uver, auto, dotacie ... (a kopu dokladov nedodal, cize musim pytat a cakat) :D
A aj keby to trvalo 2h cele, kolko je cena odbornej prace... pravnik vezme aj 40-80EUR za hodinu. Vcera odo mna vodar za hodinu zobral 60EUR+70EUR material. Nechtarka, kadernicka, kozmeticka? Preco praca uctovnika, ktory inak v tejto dobe ma toho na hlave neurekom by mala byt menej? 🙂
musíš to zaplatiť do konca marca........100€ za typ B paušál, skutočné výdavky alebo jednoduché účtovníctvo? ceny sú rôzne.....za mňa veľa.........napíš mi správu, ak potrebuješ poradiť......
@katulastraka no minulý rok žiaľ len 18 faktúr, kvôli korone, ale radšej si zaplatím tých 70 eur ako si to sama klikať
@simca06022011 no u nás v NZ poviem manželke klienta, ktoremu robím DPA, prijmy zo závislej činnosti v Nemecku cenu 20 eur,kuká na mňa ako puk. Zdá sa jej to vela,lebo však to je "nulové" daňové priznanie. Oni si myslia,že keď to ide do vyňatia a daň je nula,tak sa všade zapíšu nuly a daňové je hotové. Už som na to alergická, na to slovo,že veď je to len nulové 😁

Zaplatiť sa musí v termíne. Veď bol rok na to, aby si človek odkladal peniaze na daň (ak ju platí vysokú). 100 eur môže byť veľa aj veľmi veľmi málo. Záleží koľko podkladov. Ja som tento rok platila 70€ (Bratislava), mala som iba 18 faktúr, paušálne výdavky.