Možno vybaviť OČR počas hospitalizácie?
Ahojte.
Idem si pre radu. Nemám s týmto zatiaľ žiadnu skúsenosť.
Som hospitalizovaná od pondelka (neplánovane). Muž musel ostať doma s dcérou, s ktorou som na predĺženom rodicaku. Dnes sa manžel zbadal, že si mám pýtať papier na ocr do jeho práce (bola som v tom, že si bude brať dovolenku, aby neprisiel o doch. bonus. Navrhla mu to personalistika, keď s ňou volal, že je len začiatok roka, nech si nemina dovolenku). Moje otázky:
1. môžem si pýtať papier na ocr pre neho, keď som hospitalizovaná? Ak áno, vystavia mi to v nemocnici?
2. Ak nie, môže si dať ocr na dcéru? Ak áno, vystaví to pediater?
3. Dá sa aj spätne s pondelokovym dátumom?
Možno pre niekoho banálne otázky ale naozaj s tým nemám skúsenosť. Vopred ďakujem za rady
spätne sa dá tuším 3 dni ako pre PN
na teba nie, keď si v nemocnici, jedine na dieťa ak je choré
Nech muz vola pediatricke, ci mu vystavi ocr. Aktualne je tu podobna tema. My sme mali rovnaku situaciu. Ocr na syna vypisal pediater, ale tu ocr musel podpisat aj moj lekar, ktory poznal zdravotny stav a potvrdzoval, ze sa nemozem starat o dieta.
Keď som porodila moja mamina ostala 10 dní OČR s dcérou a 10 dní OČR so mnou. Gynekológ dal obvodnej potvrdenie o mojom zdravotnom stave.
ty keďže si hospitalizovaná tak na teba OČR dostať nemôže, len na dieťa, teda ak je jeho pokrvný príbuzný(teda biologický otec) alebo má dieťa súdom zverené....ale spätne ti OČR od pondelka nevystavia....
Ďakujem všetkým za odpovede

Mohol by ju vystavit aj tvoj obvodny lekar a spatne sa to asi nebude dat.