icon

Možnosti OČR počas školských prázdnin

21. feb 2026

Ahojte. Mam 4 rocne dieta. Nikdy som nevyuzila moznost očr, nakolko som bola doma. Aktualne ale pracujem a od pondelka maju deti v skolke prazdniny. Viem to riesit formou očr ci uz je neskoro? Nakolko uz mi to tlacivo vedia v skole potvrdit az po prazdninach.

niekto2hy
21. feb 2026
billy_jean
21. feb 2026

OČR si môžeš uplatniť aj počas prázdnin v materskej škole, ak je škôlka oficiálne zatvorená a nemáš možnosť zabezpečiť starostlivosť o dieťa inak. OČR sa dá vystaviť aj spätne. Pediater vie potvrdiť potrebu osobnej a celodennej starostlivosti o dieťa z dôvodu zatvorenia zariadenia. Potvrdenie zo škôlky o prerušení prevádzky môžeš doložiť dodatočne po prázdninách. Kontaktuj pediatra hneď, oznám mu, od ktorého dňa bude škôlka zatvorená, a požiadaj o vystavenie OČR. Zamestnávateľovi oznámiš čerpanie OČR od prvého dňa. Tlačivo zo škôlky doložíš následne. Všetky info tu: https://www.socpoist.sk/news/osetrovne-cez-praz...

niekto2hy
21. feb 2026
@billy_jean

OČR si môžeš uplatniť aj počas prázdnin v materskej škole, ak je škôlka oficiálne zatvorená a nemáš možnosť zabezpečiť starostlivosť o dieťa inak. OČR sa dá vystaviť aj spätne. Pediater vie potvrdiť potrebu osobnej a celodennej starostlivosti o dieťa z dôvodu zatvorenia zariadenia. Potvrdenie zo škôlky o prerušení prevádzky môžeš doložiť dodatočne po prázdninách. Kontaktuj pediatra hneď, oznám mu, od ktorého dňa bude škôlka zatvorená, a požiadaj o vystavenie OČR. Zamestnávateľovi oznámiš čerpanie OČR od prvého dňa. Tlačivo zo škôlky doložíš následne. Všetky info tu: https://www.socpoist.sk/news/osetrovne-cez-praz...

@billy_jean Lekar to nepotvrdzuje,ale skolske zariadenie.

billy_jean
21. feb 2026
@niekto2hy

@billy_jean Lekar to nepotvrdzuje,ale skolske zariadenie.

@niekto2hy áno máš pravdu 🙂

kavasmliekom
21. feb 2026

@anonym_autor môžeš si stiahnuť tlačivo ak na internete, keď nastúpi dieťa do škôlky po prázdninách, dáš si papier potvrdiť, dáš potvrdiť zamestnávateľovi a následne zanesieš na sociálnu poisťovňu. Alebo zamestnávateľ ti to pošle.

autor
21. feb 2026
@kavasmliekom

@anonym_autor môžeš si stiahnuť tlačivo ak na internete, keď nastúpi dieťa do škôlky po prázdninách, dáš si papier potvrdiť, dáš potvrdiť zamestnávateľovi a následne zanesieš na sociálnu poisťovňu. Alebo zamestnávateľ ti to pošle.

@kavasmliekom dakujem a davate tam aj vikend do tej ziadosti?

autor
21. feb 2026

Takze vypisem tlacivo a dat ho potvrdit po prazdninach do skolky? Lekar s tym nic nema? A potom zanesiem na socialnu. A mozem dat datumy od 21.2.do 1.3.?

anonym_6ad97c
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vikendy nie vtedy skolka nebyva predsa otvorena ani pocas skolskeho roka, len pondelok az piatok
hlavne informuj zamestnavatela aby sa vedel zariadit
ak si este v skusobnej dobe tak ta sa ti o tieto dni predlzuje

autor
21. feb 2026
@anonym_6ad97c

@anonym_autor vikendy nie vtedy skolka nebyva predsa otvorena ani pocas skolskeho roka, len pondelok az piatok
hlavne informuj zamestnavatela aby sa vedel zariadit
ak si este v skusobnej dobe tak ta sa ti o tieto dni predlzuje

@anonym_6ad97c

anonym_6ad97c
21. feb 2026

to plati len pocas letnych prazdnin ktore trvalu kontinualne pocas dvoch mesiacov, v pripade jarnych prazdnin tie su len pondelok az piatok
termin urcuje nie rodic ale zariadenie tj materska skola ktora da termin svojho uzatvorenia, ktori je po dohode s jej zriadovatelom

autor
21. feb 2026
@anonym_6ad97c

to plati len pocas letnych prazdnin ktore trvalu kontinualne pocas dvoch mesiacov, v pripade jarnych prazdnin tie su len pondelok az piatok
termin urcuje nie rodic ale zariadenie tj materska skola ktora da termin svojho uzatvorenia, ktori je po dohode s jej zriadovatelom

@anonym_6ad97c ok dakujem. Napisem do soc.poistovne ze co tam mam dat.

anonym_6ad97c
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_6ad97c ok dakujem. Napisem do soc.poistovne ze co tam mam dat.

@anonym_autor este raz a pomaly datum uzatvorenia zariadenia ti dava a potvrdzuje zariadenie alebo zriadovatel nie ty

kavasmliekom
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor áno, aj víkend.

kavasmliekom
21. feb 2026
@anonym_6ad97c

@anonym_6ad97c to platí aj na jarné prázdniny. Aj počas vianoc, Veľkej noci a všetkého.

autor
22. feb 2026
@kavasmliekom

@anonym_6ad97c to platí aj na jarné prázdniny. Aj počas vianoc, Veľkej noci a všetkého.

@kavasmliekom tiez si myslim. Tak mam dat od 21.2.do 1.3. Alebo od 23.2.do 1.3.?:)
V skole to len orazia. Oni mi nic nevypisuju ani nekontroluju.

kavasmliekom
22. feb 2026
@anonym_autor

@kavasmliekom tiez si myslim. Tak mam dat od 21.2.do 1.3. Alebo od 23.2.do 1.3.?:)
V skole to len orazia. Oni mi nic nevypisuju ani nekontroluju.

@anonym_autor tak keď v piatok bola škola, tak od pondelka do nedele .

anonym_5364cb
22. feb 2026

To si fakt dnes zistila že od pondelka sú prázdniny? A čo ak by OČR možnosť nebola, necháš deti doma alebo len tak neprídeš do práce? Manžel sa nevie s tebou pri nich vystriedať?

autor
22. feb 2026
@anonym_5364cb

To si fakt dnes zistila že od pondelka sú prázdniny? A čo ak by OČR možnosť nebola, necháš deti doma alebo len tak neprídeš do práce? Manžel sa nevie s tebou pri nich vystriedať?

@anonym_5364cb ty sa nestaraj

autor
22. feb 2026
@anonym_5364cb

@anonym_5364cb pytala som sa nieco ine a na tvoje trapne komentare nie je nikto zvedavy
A kde ja mam dieta a kto je pri nom cez prazdniny, do toho ta nic;)

anonym_73512a
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5364cb pytala som sa nieco ine a na tvoje trapne komentare nie je nikto zvedavy

@anonym_autor škôlka je uzatvorená od soboty? Nemyslím, všakže. Takže od pondelka najskôr 🙄

autor
22. feb 2026

Dakujem vsetkym za subjektivne nazory, ale vlastne ste mi ziadna nepomohli, pytam sa A, vy odpovedate B a nedoprajete tu ani ocr 😂😂😂😂😂 ukoncujem debatu

anonym_5364cb
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor krásna úroveň, fakt
Dúfam že tvoj zamestnávateľ s tebou bude jednať presne tak ako ty

ankare
22. feb 2026

@anonym_autor Áno, vieš to aj po prázdninách. Stiahni si formulár, daj to potvrdiť škôlke, následne zamestnavatelovi a odnesies si to na sociálku.

ankare
22. feb 2026
@billy_jean

@billy_jean S pediatrom to nemá nič spoločné. Nemotaj autorku.

ankare
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Samozrejme. Aj víkend máš platený.

ankare
22. feb 2026
@anonym_autor

Dakujem vsetkym za subjektivne nazory, ale vlastne ste mi ziadna nepomohli, pytam sa A, vy odpovedate B a nedoprajete tu ani ocr 😂😂😂😂😂 ukoncujem debatu

@anonym_autor dátumovo daj od pondelka do nedele.