icon

Môžu mi po prekročení rýchlosti odobrať vodičák?

denno
14. feb 2025

Dobrý deň mám vodicak od októbra a priateľka išla na aute a prekročila rýchlosť na diaľnici takže pokuta príde na mňa môžu mi odobrať vodicak keď príde vyššia pokuta ? A za kolko pokút môžu odobrať vodicak ? Ďakujem

tanyan
14. feb 2025

Ako vieš, že príde pokuta? Ak ti aj príde pokuta ako majiteľovi vozidla, tak sa môžeš vyjadriť k tomu, že si nešoféroval ty, ale iná konkrétna osoba a bude to posunuté na ňu.

nicol21
14. feb 2025

Ak sa nemylim, v pripade namerania sa posiela pokuta drzitelovi vozidla, no nezapisuje sa priestupok do evidencie vodica. Ak pokuta pride, treba uhradit co najskor. Vtedy sa nemusi uhradit plna suma . Myslim ze je to nejakych 15 dni.

draik
14. feb 2025

Nie

denno
autor
14. feb 2025

@tanyan tak si myslím lebo som volal a že merali takže mala pravdepodobnosť je že ju nenamerali .

euka210
14. feb 2025

@denno podla toho o kolko prekrocila. Moj pri obiehani traktora uz vosiel do mesta, kde ho namerali o 25km viac ako moze ist. Teda riadna pokuta prisla, ked zaplatis rychlo, tak je trochu nizsia.

soldi
15. feb 2025

@denno ja som raz na dialnici preletela okolo policajneho auta 190tkou a nic mi neprislo. Ale supy som mala riadne. Uz je tomu tri roky, takze asi ani nepride, uz je to premlcane