icon

Môžu mi zamietnuť platbu na dôchodku pre administratívnu chybu?

dejf1258
25. feb 2026

Dobrý den chcel by som sa opýtať či sa niekomu nestal podobný problém . Bol som prihlásený na úrade práce od októbra minulého roka , ale aktuálne odchádzam na slovensko . Zavolal som 20.2. na úrad s tým že sa chcem odhlásiť a od budúceho mesiaca teda marca odchádzam na slovensko . V ten istý den mi prišla správa na eAMS že sa musím osobne dostavit a priniesť meldezethel ( čomu som nerozumel , kedže som im ho už posielal pred prihlásením tak isto aj Občiansky preukaz ) . Dostavil som sa osobne , osobne ukázal meldezethel , oznámil že odchádzam , a teda podla správnosti mi majú vyplatit dávky do 20.2. Lenže dnes mi prišla na eAMS správa že im mám poslať znova občiansky z dátumom narodenia , a že pokial tak neurobim podpora nebude zaplatená od 1.2 . A tu nastáva problém , ja sám som si to nevšimol na eAMS v údajoch mám prehodený dátum narodenia píklad : 11.12. 1995 na 12.11.1995 , a tak isto je to aj na Ecard ( je tam prehodený dátum . Môžu mi nakoniec zamietnuť poslednú platbu ? do toho 20.2. ? Je to administratívna chyba pri vybavovaní e-card , a áno mal som si to všimnúť , doteraz to nikto neriešil a možno preto som si to ani nevšimol , dokonca pri prihlasovaní na AMS som v žiadosti uviedol môj správny dátum . Na všetkych dokumentoch je môj správny dátum dokonca aj na Meldezethli , životopise atď . Ak sa niekto stretol z niečim podobným viete mi poradit ako postupovať dalej , a či majú právo mi neuznať poslednú podporu , prípadne niečo horšie , vymáhanie peňazí ? Ďakujem .

anonym_cbbe11
25. feb 2026

Preto chcu vidiet ten OP, lebo im nesedia na papieroch rozne datumy a maju podozrenie z podvodu. Ak mas Meldezettel a odpracovane, nemaju pravo kratit davky. Mozno ta najskor poslu datum narodenia opravit na ecard.

dejf1258
autor
25. feb 2026
@anonym_cbbe11

Preto chcu vidiet ten OP, lebo im nesedia na papieroch rozne datumy a maju podozrenie z podvodu. Ak mas Meldezettel a odpracovane, nemaju pravo kratit davky. Mozno ta najskor poslu datum narodenia opravit na ecard.

@anonym_cbbe11 jasné ďakujem za odpoved , chcem zajtra zavolať na OKG a požiadať o zmenu dátumu

stellarstar
25. feb 2026
@dejf1258

@anonym_cbbe11 jasné ďakujem za odpoved , chcem zajtra zavolať na OKG a požiadať o zmenu dátumu

@dejf1258 meldezettel a op potrebujú kv tomu že na ecard máš zlý dátum. Mal si si to skontrolovať hneď ako si dostal tú kartu. Takže musíš ešte raz s op a meldezettel ku nim preukázať správnosť
Ale ak ideš na sk tak na ÖGK kvôli zmene už volať nemusíš, zbytočne to budeš platiť. To už nechaj tak, máš meldezettel aj op s správnym dátumom

dejf1258
autor
25. feb 2026
@stellarstar

@dejf1258 meldezettel a op potrebujú kv tomu že na ecard máš zlý dátum. Mal si si to skontrolovať hneď ako si dostal tú kartu. Takže musíš ešte raz s op a meldezettel ku nim preukázať správnosť
Ale ak ideš na sk tak na ÖGK kvôli zmene už volať nemusíš, zbytočne to budeš platiť. To už nechaj tak, máš meldezettel aj op s správnym dátumom

@stellarstar no jedine tá e karta je zlá a teda zlý dátum , ďakujem za odpoveď uvidim čo mi zajtra napíšu

anonym_cbbe11
25. feb 2026
@stellarstar

@stellarstar Meldezettel potrebuju preto, lebo ak nebyva v rakusku, nema narok na rakusku podporu. Podmienka podpory v at je pobyt a zdrziavanie sa na uzemi Rakuska. Inak by musel od zaciatku poziadat o podporu na sk. Ktora je vdaka "konsolidacii" (zaujimave, ze konsolidujeme iba my a ti pri valove zuruju a rozhadzuju) tejto vlade mensia a uz aj kratsia.

stellarstar
25. feb 2026
@anonym_cbbe11

@stellarstar Meldezettel potrebuju preto, lebo ak nebyva v rakusku, nema narok na rakusku podporu. Podmienka podpory v at je pobyt a zdrziavanie sa na uzemi Rakuska. Inak by musel od zaciatku poziadat o podporu na sk. Ktora je vdaka "konsolidacii" (zaujimave, ze konsolidujeme iba my a ti pri valove zuruju a rozhadzuju) tejto vlade mensia a uz aj kratsia.

@anonym_cbbe11 áno to viem ale pokiaľ je ešte v rakúsku tak ma právo na peniaze. A meldezettel budú potrebovať ked tam bude Abmeldung

dejf1258
autor
25. feb 2026
@stellarstar

@anonym_cbbe11 áno to viem ale pokiaľ je ešte v rakúsku tak ma právo na peniaze. A meldezettel budú potrebovať ked tam bude Abmeldung

@stellarstar ja už som 2 rok v rakúsku , všetko riadne prihlásený , bol som zamestnaný len som dal vypoved a išiel na 4 mesiace na AMS , teraz ale nastala táto chyba z dátumom tak dúfam že sa to vyrieši bez vážnych komplikáci . Je to len úradny preklep , neni to žiadne zatajovanie údajov , alebo vydávanie sa za niekoho iného , prípadne niake falšovanie . Pri registráci sa splietli a moja chyba že som to neskontroloval .

stellarstar
25. feb 2026
@dejf1258

@stellarstar ja už som 2 rok v rakúsku , všetko riadne prihlásený , bol som zamestnaný len som dal vypoved a išiel na 4 mesiace na AMS , teraz ale nastala táto chyba z dátumom tak dúfam že sa to vyrieši bez vážnych komplikáci . Je to len úradny preklep , neni to žiadne zatajovanie údajov , alebo vydávanie sa za niekoho iného , prípadne niake falšovanie . Pri registráci sa splietli a moja chyba že som to neskontroloval .

@dejf1258 teraz už jedno, ak ideš domov na sk tak to už nechaj. Jedine ešte môžeš zajtra skočiť na ÖGK Gruberstr a vypýtaj pre AMS potvrdenie že tá karta je tvoja a chyba nastala na ich strane

stellarstar
25. feb 2026
@dejf1258

@dejf1258 bože píšem že Gruberstr 😂🙈 to je v Linzi a ja ani neviem ty kde si 😂 jedno zájdi na ÖGK tam kde si držím palce

dejf1258
autor
25. feb 2026
@stellarstar

@dejf1258 bože píšem že Gruberstr 😂🙈 to je v Linzi a ja ani neviem ty kde si 😂 jedno zájdi na ÖGK tam kde si držím palce

@stellarstar Janse chápem 🙂 Salzburg 😀

vroni
26. feb 2026

V prvom rade by som sfukla "strašne dôležitých" na AMS, na keru onu potrebujú Meldezettel. Majú ho online v systéme a na rozdiel od storočného papiera je vždy aktuálny. OP môžu skontrolovať kvôli chybnemu dátumu. Odporúčam ti chybu nechať opraviť, to zle číslo bude robiť šarapatu, najneskôr pri vyratavaní penzie. Občiansky (teda kópiu) im pošli elektronicky so správou, že si si všimol chybu na ecard a budeš riešiť s kassou. To by malo stačiť.