icon

Musím ísť na úrad práce, ak som chorá?

seron2
21. sep 2025

Musim ist na podpis na urad prace ked som chora? treba papier a hned zaniest potom ked vyzdraviem ci tam treba zavolat? Pn mi netreba ide o ten den podpisu .

andrejkaandri
21. sep 2025

@seron2 zavolaj tam, ospravedlni sa, že sa nemôžeš dostaviť v dohodnutom termíne kvôli chorobe a dohodni si nový. Hlavne sa ozvi osobe, ktorej sa chodíš hlásiť aby ťa zbytočne nevydrbali z úradu.

kavasmliekom
21. sep 2025

@seron2 ja by som išla, daj si rúško. Ale áno, musia odniesť papier od lekára, alebo hocikto ho zaniesť, zavolaj v ten deň, kedy máš ísť na hlásenie, oni ti povedia, do koľkých dní máš odniesť potvrdenie od lekára.

anonym_2c8713
21. sep 2025

ja sa pripnem, co ak je clovek PN pocas evidencie na up? podporu vyplacaju aj tak? Dakujem

anonym_61553f
22. sep 2025

radšej choď aj chorá. lebo ťa odtiaľ vykopnú. že tie tetky tam nakazíš? to nevadí - oni to prežijú.

denkabemommy
22. sep 2025

Buď budeš mať Pn na papieri (elektronicky) alebo ťa vyrazia z upsvaru

melanta
22. sep 2025

Ak si PN, tak zavolaj a oznám im to. Ak nie si PN, tak normálne pôjdeš na dohodnutý termín.

melanta
22. sep 2025
@anonym_61553f

radšej choď aj chorá. lebo ťa odtiaľ vykopnú. že tie tetky tam nakazíš? to nevadí - oni to prežijú.

@anonym_61553f nie, ak si evidovaná a pôjdeš na PN, nemáš ju platenú, logicky. Ale počas toho, ako si PN, nemusíš chodiť na stretnutia ani na iné aktivity, na ktoré by ťa úrad poslal.

mogaa
22. sep 2025

NIe musíš doložiť PN, nestačí potvrdená priepustka alebo lekárska správa....musíš doložiť PN a zavolať tam vopred.....inak ťa vyradia...toto sú informácie ktoré sa hovoria hneď na prvom stretnutí ......

mogaa
22. sep 2025
@anonym_61553f

@anonym_61553f jej stačí ak zavolá že je na PN a tú potom doloží keď vyzdravie....bez PN ju vyradia

anonym_ed0c7d
22. sep 2025

bud pojdes na PN (neplatenu) a oznamis im to mailom alebo tam chod s ruskou ina moznost nie je
samozrejme na PN potom ta mozu prost skontrolovat (aj z UP nielen zo SOCPOIST

januska12323
22. sep 2025

Ak nemáš PN tak musíš prísť, je to tvoja povinnosť.

evcagabi
22. sep 2025

No zalezi od pani na urade ako to vezme - ci musis, ci nie. Zavolaj si a ona ti povie, ci termin posunie alebo nie - ak nie, chod tam bez ruska a poriadne ju okychaj 😁

anonym_26d0e7
22. sep 2025

No povie ti chrípka neni nič vážne aby si nešla na podpis dajte si rúško a pekné dobehnúť na daný termín. . Takže bud zavolať čo ti povie alebo radšej ísť