Musím ísť na úrad práce počas mesačnej pauzy?
Dala som výpoveď v práci, ktorá mi končí posledným dňom v tomto mesiaci. Do novej práce nastupujem od 1.2. Teda 1 mesiac pauza. Musím ísť na ten mesiac na úrad práce? Ako mám postupovať? Potrebujem sa hlásiť aj v zdrav. poisťovni? Ďakujem
Nemusíš ísť na ÚP, len si za ten mesiac zaplatíš odvody do ZP
Od 1.1.2025 zdravotka: 107,25 €
Alebo si chce človek 107euro ušporiť a možno bude mať nárok na podporu
Ja som takto bola 2 x v živote.Mesiac na úrade práce.Isla som,vybavila som to tak,aby ma nikde neposielali na pohovory a nemusela tam viac chodiť.Prvykrat som čakala na peniaze 2 mesiace,druhýkrát pekne prišli na ďalší mesiac.
Choď. Finančne sa ti to oplatí. Prihlás sa a skús tam vysvetliť situáciu, že máš prácu od 1.2., vezmi tam novú prac. zmluvu, podľa mňa teta ťa len zaeviduje a nemala by ťa v podstate niekam posielať a keby aj, no tak tam pôjdeš a povieš že netušíš, prečo ťa poslali, lebo prácu máš už od 1.2. dohodnutú, akurát si mesiac nezamestnaná 😁🤷. Zas ak teta na upsvare má nejaké interné smernice, že musí, tak holt ťa pošle, fakt netuším... Ideálne ak napíše aj niekto, kto robí na takej pozícii 🙂.
Alebo povedz,ze do dochodku daleko,tak si potrebujes oddychnut od prace..😎
@sisa_s 😮 To vážne??

Bud pojdes na UP a stat ti zaplati zdravotku, alebo si ten 1 mesiac zaplatis sama zdravotku 🙂