icon

Musím meniť občiansky preukaz, keď nosím okuliare?

17. mar 2025

Dobrý deň, chcela som sa opýtať, či si musím ísť vybaviť nový občiansky preukaz, keď od dnes nosím okuliare? Inak sa nič nezmenilo. Ďakujem.

volterra
17. mar 2025

ja striedam okuiare a šošovky. Mám mať dva OP ?😉

janai1
Autor odpoveď zmazal
janai1
17. mar 2025

Nie. Okuliare sa značia do vodičského a nie OP

volterra
17. mar 2025

@janai1 kde do VP sa značia okuliare ?

rozculena
17. mar 2025

v tom malom ružovom to bolo,ja som to tam mala,neviem ako teraz

janai1
17. mar 2025

@volterra na zadnej časti VP v kolónke 12.
Okuliare su 01.01. a ak chceš šoférovať aj so šošovkami tak tam musíš mať aj kód 01.02.

sima234
17. mar 2025

@volterra ale značenie do VP nie je povinné. Ale v prípade, že ich tam máš zaznačené, tak ich musíš mať.

janai1
17. mar 2025

@sima234 fakt? Ja to viem tak, že zmenu zdravotnej spôsobilosti musí lekár hlásiť inak mu hrozí pokuta a ty si potom musíš zmeniť VP. Buď si tam zapíšeš okuliare alebo aj šošovky (pri nosení oboch to má byť kód 01.06. a nie dva rozdielne ako som písala vyššie)

sima234
17. mar 2025

@janai1 nie je to pravda. Môj otec si bol robiť nový VP a sama pani za priehradkou mu povedala, nech sa radšej nefotí v okuliaroch, lebo potom by bol problém, ak by ich zabudol. Aj ja nosím okuliare a nidky sa ma očná napýtala, či mám VP a že si to musím dať zapísať.

kvietok2012
Autor odpoveď zmazal
kvetinka_2
17. mar 2025

Ja keď som si bola meniť OP, tak sama pani povedala, že okuliare musia ísť dole. Som na ne zvyknutá, tak to bol nezvyk, sa vidieť bez nich. A už si myslím, že s nimi vyzerám o 100x lepšie. Jednoducho sila zvyku.🫣Tak, to asi záleží od pani, čo Vás fotí.🤷✨Majte sa.❤️

janai1
17. mar 2025

@kvetinka_2 každý vlastné pravidlá 🤣 ja mam na OP fotku s okuliarmi