Musím platiť odvody na PN pri DNP?
prosim vas, preslo to ze ked som dnp, a som na PN, ze si pocas PN budem musiet po novom platit odvody do SP?
Prešlo
@draik potom aky vyznam bude mat PNka napr z minima? ked mam zaplatit aby som im to vratila?
to ma potom vyznam si platit dnp?
Prešlo
@draik a nevies kolko to bude po novom? ked sa dviha minimalna mzda? viem to dakde vyratat? dakujem
Význam to má v tom, ze sa má obmedziť zneužívanie DNP. Odvody sa platia podľa zvoleného vymeriavacieho základu, ten najnižší závisí od vývoja priemernej mzdy.
Význam to má v tom, ze sa má obmedziť zneužívanie DNP. Odvody sa platia podľa zvoleného vymeriavacieho základu, ten najnižší závisí od vývoja priemernej mzdy.
@draik dakujem. ja lenze mi teraz hrozi dlhsia pn a vlastne dostanem menej penazi, zial dokym sa nedam dokopy, ma nikde nezoberu. ale chapem, co chces napisat. vela ludi to robilo tak ze sa nahlasilo a hned slo na PN. chapem. no zas na to doplatime my ostatni.
@draik prosim ta, a to sa bude pocitat z z 2025 ci 2026? dakujem velmi pekne.
@draik prosim ta, a to sa bude pocitat z z 2025 ci 2026? dakujem velmi pekne.
@anonym_autor 2026
@anonym_autor 2026
@anonym_1cc413 dakujem to bude riadna palka :/ ....
Najnižší VZ bude polovica z priemernej mzdy v 2024, teda 762e.

Prešlo