Musím sa znova hlásiť na úradoch pri obnovení živnosti?
Ahojte, je tu prosím účtovníčka?
Rýchla otázka. V roku 2020 som zrušila živnosť. Teraz od 01.01. 2025 som živnosť znova založila. Na základe licencie mi bolo pridelené IČO. Bola som sa nahlásiť v zdravotnej poisťovni. Mám sa hlásiť v sociálnej poisťovni a na daňovom úrade? Podľa toho čo som sa dočítala na internete netreba ale pre istotu si to overujem. Ďakujem
V dnešnej dobe sa už netreba hlásiť na Daňovom úrade a ani na sociálnej poisťovni, voľakedy to tak bolo, že bolo treba, ale teraz nie. Ty hneď ako založíš živnosť už všetky úrady ťa v podstate evidujú a samozrejme keď príde na platenie ako odvodov aj do sociálky po roku, tak neboj, aj sami sa ozvú, bez toho aby si ty niečo robila .. 😁
@kikusenka1 volala som, extrémne milá pani ma odkázala na číslo zákona. Zákon som čítala ale neporozumela som mu, nakoľko nemám činnosť založenú cez živnostenský úrad. Mám typ živnosti. A tam ma zákon odkazuje na rôzne iné paragrafy.
@mirkaaaaa23 ďakujem, sociálku som neriešila lebo tam aj tie usmernenia sú celkom zrozumiteľné, na daňovom som sa pre istotu hlásila lebo človek nikdy nevie

Kedysi nebolo treba ale stačí jeden telefonát k nim a pre istotu sa opýtať