Musím vrátiť dávku v nezamestnanosti pri nesprávnom dátume?
Dobrý deň, bolo som evidovaná na úrade práce a poberala som dávku v nezamestnanosti. Zmluvu s firmou som podpísala v septembri, ale pracovať som začala až novembra (zápis do registra NBS), bez toho by som NEMOHLA vykonávať svoju činnosť. Urobila som chybu, keď som dôverovala firme, ktorá patrí k naj zamestnávateľom, že som podpísala zmluvu bez dátumu kde mi sľubovala manažérka, že sa tam napíše deň zápisu do registra, ale napísal sa tam september. Nechodila som do práce, nechodila som na školenia, bola som doma. Prakticky som bola do 4.11.bez príjmu a poberala som dávku v nezamestnanosti. V decembri som bola na úrade práce a chcela som spätné vyradenie a že to nie je možné, že mi to pošlú oni. Takže vlastne od septembra do novembra som bola bez príjmu a za toto obdobie im mám vrátiť dávku v nezamestnanosti. Dá sa proti tomu nejak ohradiť ?
A to na urade nemali o tom ziadnu vedomost? To nie je nijak prepojene, ze vedia, kto co ako? Ci to by som vela chcela? 😀
otazka znie, ze mas zmluvu, kde je aj zmluvny plat.. ak mas uvedeny september, preco si nedostala mzdu?
tak riesila by som dve roviny... bud mzda za dva mesiace, alebo oprava zmluvy k novembru, aby si nemusela vracat...
@krasneleto som SZCČO, živnosť nemám, zo zákona som mohla začať vykonávať činnosť od zápisu do registra NBS, čo bolo v novembri
Voči čomu s chceš ohradit? Chybu si spravila ty, nie úrad.
Si finančný sprostredkovateľ? Dúfam, že nie, že robíš iba administratívu, že reálne ľuďom neradíš. Pretože trápiť by ťa malo to, že chceš ľuďom radiť ohľadom financí a pritom sa čuduješ, že musíš vrátiť peniaze, ktoré si poberala neoprávnene, že podpisuješ zmluvy bez dátumov a pod. Mala by si zvýšiť svoje právne povedomie nie kvôli úradu práce, ale preto, akú prácu vykonávaš.
A nejako si konfrontovala pani zlatu ze co mas vlastne teraz za problemy? By ma zaujimalo ze cim by sa teda ohradila ona ked o tom vedela.
@kikuska63 Kontaktovat predsa znamena ze tam mozes aj zavolat a vysvetlit co je vo veci a ze nemas ako osobne prist kvoli detom. Popripade by som sa skusila opytat pravnika ze co mozes s tymto robit. Ale mne sa tiez stalo nieco podobne ze mi slubila jedna firma ze ma nebude nikde evidovat a chodila som len raz za tyzden na nocnu vykladat tovar a odrazu mi prislo ze mam spatne vratit davku za dva mesiace lebo som sa zamestnala..

Nie, nedá. Voči čomu sa chceš ohradiť? Máš predsa zmluvu od 1.9. To, že si nepracovala a nedostávala mzdu, nie je problém úradu práce. Je to problém teba, že si podpísala zmluvu bez dátumu. Ak nemáš žiadne právne povedomie, odporúčam poradiť sa s niekým vždy, než niečo podpíšeš.