icon

Musím založiť živnosť do 1. októbra?

zuzu113
22. sep 2025

Dobry den,chcem sa opytat,ku dnesnemu dnu som podpisala dohodu,kde mi schvalili prispevok,zalozit zivnost musim do 30 dni od podpisu zmluvy a pani mi povedala,ze to musim stihnut do konca mesiaca,aby to bolo od 1.10….velmi som sa ponahlala k dr.,takze som to vzala ako fakt,ale teraz ked citam,tak rozmyslam preco musim zalozit k 1.10.ked mam na to 30 dni,nemate s tym skusenost?dakujem

mimaapeto
22. sep 2025

nebude len do toho dátumu ten príspevok? že potom ho idú rušiť? tak aby si ho stihla ešte využiť tak musíš tak urobiť do toho a toho dátumu... potom sa pravdepodobne bude ten príspevok zo strany štátu rušiť napr...

anonym_09e84f
22. sep 2025

aky prispevok, na dopravu?

melanta
22. sep 2025
@anonym_09e84f

aky prispevok, na dopravu?

@anonym_09e84f hovorí o založení živnosti, takže zrejme príspevok na podnikanie.

melanta
22. sep 2025

@zuzu113 nikto tu nemôžeme vedieť, prečo ti pani na úrade poskytla také informácie, aké ti poskytla. Takže nerieš, čo ti tu kto napíše. Zavolaj dotyčnej pani a opýtaj sa jej a postupuj podľa jej inštrukcií. Mimochodom, založenie živnosti je pár minútová záležitosť, určite sa dá stihnúť do konca mesiaca.

denkabemommy
22. sep 2025

Ak máš občiansky s čipom, tak si živnosť vieš spraviť aj online, ak nemáš, tak s tebou na úrade to urobíš za 5 minút aj s čakaním v rade 🙂.

danieladeley
22. sep 2025

ked raz maju dane, ze potrebuju zdokladovat pridelenie prispevku do oktobra, tak dovtedy musis zalozit aj zivnost, kedze ide o prispevok uz zivnostnikovi...volna zivnost 10 min. na urade, viazana max. dva dni, ak budes dokladovat vzdelanie