icon

Nahlásenie úradom zanedbanie starostlivosti o dieťa

26. okt 2023

Ahojte dievčatá . Prosím vás riešili ste už nahlásenie sociálnym pracovníkom zanedbanie dieťaťa?

Ide o známu ,ktorá sama je "chorá" . Má syna,ktorému denne vulgárne nadáva,vyhráža zabitím ak nebude ticho a mnoho iného . Chlapec podľa nás trpí aj nejakou poruchou (črty autizmus). Samozrejme,že ona nerieši nič . V škôlke je problémový (inak toto by tiež nemali oni riešiť)?
Často nemá čo jesť ,nemá absolútne lásku atď . Dievča čaká opäť dieťa ,čoskoro sa ma narodiť . Otec dieťaťa sa vyjadril,že hneď dostane facku až vie čo je to život . Proste obaja sú turbaci ,on trpí nejakým psychiatrický ochorením .(týmto nechcem uraziť chorých ľudí ) len teda tyto sú kapacita,čiže "oslovenie" len na nich platí . Dokonca otehotnela,že ani nevie lebo ona spala . Tak uznajte samé .

Chcem,docieliť aby dieťatko vôbec nebolo pustené z pôrodnice . Plus odobratie prvého dieťaťa . Bývajú v malom byte kde sa fajčí ,navyše žije s cudzím človekom ,lebo je len v podnájme . Proste ona není ok a deti trpia a nie málo...

Viete má nasmerovať? Ďakujem

autor
26. okt 2023

Je mi zle len pri predstave,že bábätko bude plakať a ten debil ho bude chcieť utíšiť . On s nimi ani nebýva,ale občas chodí prespať a teda aj na toho staršieho len vulgárne nadáva do buzerantov,kktov a proste celé zle,ten chlapec prvý nie je jeho ...

januska12323
26. okt 2023

Nahlásiť môžeš ale to tak nefunguje, že odoberú dieťa hneď z pôrodnice.

maca1984
26. okt 2023

To ale nefunguje tak, že ty chceš a stane sa to a už vôbec nie, že odoberú dieťa ešte v pôrodnici.
Nahlásiť môžeš, a uvidíš ako to bude vidieť sociálka.

autor
26. okt 2023

Je mi to jasné ,že je to ťažké .ale napr ja som ležala s jednou ,ktorej len pobyt nesedel s tým čo má v občianskom a 2 t boli v pôrodnici ,resp ona mohla ísť domov ale dieťatko až potom čo sociálny pracovníci preverili bývanie ,zariadenie atď . A túto keby vošli do tej močoviny ,nemá ani postieľku nič a rodiť ide za 2 t

skeblicka77
26. okt 2023

Autorka keď ste videli, ako zaobchádzajú s dieťaťom, tak ste to mali hlásiť skôr, ak by rodina bola monitorovaná bola veľká pravdepodobnosť, že dieťa z pôrodnice neodíde s matkou pre vysokú mieru ohrozenia. Kontaktujte upsvar oddelenie kurately a oni musia skontrolovať rodinu na základe podnetu, možno to stihnú ešte do pôrodu.
@maca1984
@januska12323 ale funguje, často máme dieťa z pôrodnice, že ho odoberie "sociálka", kvôli zlým podmienkam už starších detí, keďže táto rodina nie je kontrolovaná, pravdepodobne to takéto u nich nepôjde

autor
26. okt 2023

@skeblicka77 ďakujem .

zuzanka.zuzu
26. okt 2023

pobyt nesedel s tým čo má v občianskom a dieťa zadržiavali 2 týždne v nemocnici 🙄🙈🤦 toto sú také hlúposti že až.... 👎 k zvyšku sa ani neoplatí vyjadrovať lebo toto o tebe dosť vypovedá pani "ja chcem dobre"

matkahelka
26. okt 2023

vezmem ti ruzove okuliare, ale to nefunguje tak, ako si to ty predstavujes. decaky su preplnene, nikto dieta rodicom nevezme za to, ze mu nadavaju. a uz vobec nie v porodnici. ak by dieta bolo fyzicky tyrane, podvizivene, vsimli by si to v skolke, ale aj pediatricka dietata. zrejme nic z toho nie je.ze javi priznaky PAS? je mnoho rodicov, "normalnych", vzdelanych, bohatych a neviemakych, ktori pred PAS zatvaraju oci a nechcu si priznat, ze je dieta "ine", na to ucitelky v skolke dosah zial nemaju.
Navstiv vsak najblizsiu pobocku UPSVaR a nahlas zanedbanie. Anonymne pokial viem, to mozne nie je, cize rataj s tym, ze sa mozes dostat do problemov.

maca1984
26. okt 2023

@skeblicka77 myslela som to tak,že tým, že doteraz to nikto neriešil a malé sa už má narodiť, tak to nepôjde lusknutím prstu.

autor
26. okt 2023

@zuzanka.zuzu prečo by som si vymýšľala . Jednoducho mamička mala iný trvalý a iný prechodný pobyt a boli v nemocnici dovtedy kým ,to pracovníci neskontrolovali . Bola som s ňou na izbe . Nemám dôvod klamať

bronkax
26. okt 2023

Aach toto mi je tak ľúto keď si videla čo sa deje si mala rodinu nahlásiť skôr. Nič hrozné len proste by ich sledovali a mali v hľadáčiku. Takto nechať trpieť chlapčeka ktorý chodí ešte len do škôlky 🙏 nespavala by som keby toto viem a nezasiahnem 🙈

matkahelka
26. okt 2023

prosim ta nepis hluposti. to kto kontroluje v porodnici, kam zena ide po porode s dietatom? ci do Sniny, ci do Dubaja. mala iny trvaly a iny prechodny? ved to je uplne bezna vec predsa. ja mam v OP iny pobyt dlhe roky a na inom mieste zijem a v porodnici ma nedrzali ani o hodinu dlhsie.

skeblicka77
26. okt 2023

@maca1984 ono nikdy nevieš ako je to v tej rodine naozaj, ak budú mať skutočne dôvod, stihnú to kľudne do pôrodu. Veď oni prešetrujú, škola, škôlka, lekár, myslím aj mestský úrad a hlavne chodia do rodiny neohlásene na podnet. prišli k nám deti už aj neplánovane, neohlásene, odobraté odrazu, čiže možné je všetko.

autor
26. okt 2023

@matkahelka dieťa je zanedbané . Prečo to ešte nik neriešil netuším.
Bol problém s pobytom ,viem že všetci čakali na pracovníkom až ich môžu pustiť domov . Inak to napísať neviem. Neviem ako prišli k tomu ,že sa nezhodujú pobyty . Ona už bola na izbe keď mňa tam priviezli . Len viem ,keď sa s dr rozprávala ,že problém bol pobyt . Ešte hovorila druhej spolubivajucej ,že všetko má zariadené pre bábätko atď čiže keď to pozrú tak ju musia pustiť

autor
26. okt 2023

@bronkax ja ju osobne nepoznám . Ide o spolužiačku mojej kamarátky a tá je s ňou v kontakte pár mesiacov . Ja zisťujem pre ňu informácie . Ona to chce riešiť .

skeblicka77
26. okt 2023

Autorka pozri, napísala som ti, čo má urobiť, ak je presvedčená o tyranom dieťati a je na úradníckach ako to posúdia, ak bude dôvod, určite budú rodinu kontrolovať. Ale js poznam6v mojom okolí kadejaké zvláštne matky,aj tie divné, zaostalé a deti maju doma

autor
26. okt 2023

@skeblicka77 je mi to jasné. Len keby ich aspoň kontrolujú . Ona je na ID ,už teraz nemá na chleba . Fakt neviem ako sa chce aj o bábätko starať .

matkahelka
26. okt 2023

deti sa neodoberaju preto, ze ziju v zlych hygien.podmienkach. je kvantum rodin zijucich v chatrciach bez energii, vody a nikto im deti nevezme. moj svagor je chirurg, ked ma sluzby na urgente, neraz mal pripad, ze prisli cigani/asociali s dietatom dohryzenym od potkana. nahlasili to. a o pol roka prisli s tym istym dietatom dohryzenym znova. v zime bol medializovany pripad, ze novorodenec umrzol v chatrci bez kurenia. rodicia dostali podmienku, ale ostatne deti im neodobrali. autorka, nechcem ti brat iluzie, ale stat nie je dojna krava, aby zivil kazde dieta nezodpovednych rodicov.

zuzanka.zuzu
26. okt 2023

trvalý pobyt nám niekde kde už 15 rokov nič nevlastním, vlastním niekoľko nehnuteľnosti kde nebývam, bývam v nehnuteľnosti ktorú ani nevlastním ani tu nemám trvalý pobyt, nikto to nikdy nezistoval a ani nie je dôvod 😀 v BA rodia ženy z celej SR s trvalým pobytom v Snine, Vranove a pod... toto je totálne mimo, proste si len niečo počula a urobila si zlý záver a nás tu budeš presviedčať

a presne to dopadlo ako som si myslela aj s tým zanedbavanym dieťaťom, ani nevieš kto to je ale "z počutia a zisťujes pre spolužiačku" 🙄 prosím ťa prestaň žiť vo svojom svete domyslania

autor
26. okt 2023

@matkahelka ja tomu úplne rozumiem . Ja,len chcem resp .kamarátka až sa na nich aspoň dohliada . Veď to je hrozne ,aby matka ziapala na syna . Nebehaj,lebo ti takú prij....,že tá zabijem a toto je na dennom poriadku,plus iné nadávky ,nemá čo jesť .Kamararka jej minulý týždeň poslala aspoň nejaké potraviny . Ale hlavne ide o tie nadávky ,vyhrážky. Von s ním nechodí . Iba je doma zavretý . Ona na gauči . Nevenuje sa mu. Takto by proste dieťa žiť nemalo.

Je to hrozne 🥺

autor
26. okt 2023

@zuzanka.zuzu vyjadrovať sa k tebe viac nebudem . Nepočula som zle ,problém bol pobyt a viac to riešiť nebudem . Áno aj ja som rodila v inom meste ako mám trvalý pobyt . Tu ,ale nejde o to ...nebavíme sa trvali pobyt verzus pôrodnica.
Videla som aj video,aj hlasovky keď s nimi volala aj som bola pri nej a podobne čiže to nie je jedna baba povedala aj keď ju osobne nepoznám .

matkahelka
26. okt 2023

a ta tvoja kamaratka sa im postavi zoci voci a pred pracovnikmi z UPSVaR dosvedci, ze matka na dieta nadava? pochybujem. lebo to, ze ona povie, ze vulgarizmy pocula, nic neznamena. a aj to, ze dieta nechodi vonku, nie je ziaden sposob tyrania. ak chodi do skolky, tak minimalne zo skolky vonku chodia. strasne prehanas. ty a aj ta tvoja kamoska.

autor
26. okt 2023

@matkahelka ona to má nahraté všetko ,má hlasovky kedy jej ťa kamarátka niečo hovorila a v Tom začala vrieskať na malého . Tam nejde len o toto .

autor
26. okt 2023

Končím túto debatu .
Vlastne si vymýšľam a domyslam . K tomu len jedno ."Podľa seba ,súdim teba"

Alebo preháňam . Tak ak je v poriadku sa takto správať k dieťaťu ,držať ho doma v zafajcenej miestnosti s nadávkami a vyhrážkami a obcasnou fackou ,že sa chce hrať a není ticho .Tak potom asi áno preháňam a je to úplne prirodzené . Takto sa asi správajú novodobé matky . Oscara im treba .

Majte pekný deň . Ja už odkazem kamarátke čo má robiť .